Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 8:27:56 πμ
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 12:54

Γιορτή των γραμμάτων και των τεχνών προς τιμή του έργου των τριών ιεραρχών από τον Διογένη Σινωπέα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη γιορτή των Γραμμάτων και των Τεχνών προς τιμήν του έργου των Τριών Ιεραρχών μας, που πραγματοποιεί ο Ποντιακός Σύλλογος Γουμένισσας από το πρώτο έτος ίδρυσης του, το 1982.

Την έναρξη της εκδήλωσης έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Χριστόφορος Λαζαρίδης ο οποίος αφού ευχήθηκε για το νέο έτος κάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ Δημήτριο να δώσει τις ευλογίες του και να απευθύνει χαιρετισμό. Στη συνέχεια ο αναπληρωτής Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Τζούρτζος ανέβηκε στο βήμα για να ευχηθεί με τη σειρά του και να μιλήσει για την ημέρα. Το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Γουμένισσας Ευάγγελος Καπετάνης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γουμένισσας Βασίλειος Καραδολάμης, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της Γουμένισσας και πλήθος εκπαιδευτικών για το έργο των οποίων έγινε ειδική μνεία, λόγω της ημέρας.

Το κυρίως μέρος της εκδήλωσης άρχισε με το τμήμα ορθοφωνίας του Συλλόγου Μουσών Δράσις, που έψαλλαν το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών και στη συνέχεια ερμήνευσαν τραγούδια υπό τους ήχους του πιάνου του μαέστρου και δασκάλου τους, Γεωργίου Συμεωνίδη. Κατόπιν η ταμίας του Συλλόγου, Ευγενία Ζελέγκου, απένειμε στον μαέστρο αναμνηστικό.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε για τη συνολική συνεισφορά του στην εκπαίδευση ο κ. Χαράλαμπος Τουλκερίδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Την απονομή έκανε η Θεοδώρα (Λόλα) Γεωργιάδου, μαθήτρια του.

Ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων αποφοίτων των Δημοτικών, Γυμνασίου και Λυκείου Γουμένισσας, με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διογένη του Σινωπέα ευχαριστεί θερμά το Δήμο Παιονίας για την οικονομική συμμετοχή στα δώρα των μαθητών καθώς και την Κοινότητα Γουμένισσας για τη διάθεση του χώρου.

Ευχαριστούμε το τμήμα ορθοφωνίας του Συλλόγου Μουσών Δράσις που αποδέχθηκε την πρόταση και έντυσε με μουσική την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χαράλαμπο Τουλκερίδη.

Ευχαριστούμε τη φίλη του Συλλόγου Λόλα Γεωργιάδου.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους μα πάνω από όλα ευχαριστούμε τους μαθητές και τους γονείς, που είναι η ψυχή και η ουσία της συγκεκριμένης δράσης.

Και του χρόνου με υγεία.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος                                                      

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ     

Η γραμματέας                               

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ