Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021, 9:28:25 πμ
etpa
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 17:20

H πίτα του Αγίου Μάρκου

Συντάκτης:

ag_markos


Στην αίθουσα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέα Ματσούκα, Οι Μωμόγεροι, Αγίου Μάρκου Κιλκίς, με την ευλογία των αιδεσιμότατων πατέρα Πέτρου, Ευάγγελο και Χρήστου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου η κοπή της βασιλόπιτας. Η προσέλευση των μελών και φίλων του συλλόγου και η θερμή ατμόσφαιρα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Αντωνίου κ Θ. Αυγίδης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα ποντιακά κάλαντα που τα έψαλλαν τα παιδιά του χορευτικού. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιωάννης Διαμαντίδης, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκομένους καλή και δημιουργική χρονιά στην συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες του συλλόγου για να καλλιεργήσει και να υπηρετήσει την πολιτιστική κληρονομιά μας.
Ιδιαίτερα, ευχήθηκε στα παιδιά του χορευτικού πρόοδο και προκοπή στο 2011 και τα ευχαρίστησε για την σημαντική τους συμβουλή στην προσπάθεια του συλλόγου.
Επίσης, αναφέρθηκε στο ατυχές γεγονός του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Αντωνίου που έγινε παρανάλωμα του πυρός και υποσχέθηκε στον παρευρισκόμενο πρόεδρο ηθική και υλική στήριξη.
Οι τυχεροί της χρονιάς ήταν ο Ευστάθιος Ιορδανίδης από το χορευτικό και η κ. Ευγενία Τσαρίδου, ένα βιβλιάριο των 50_ και ένα φλουρί Κωνσταντινάτο αντιστοίχως.
Στο τέλος τα παιδιά του χορευτικού παρουσίασαν,  με χοροδιδάσκαλο τον κ. Θεόφιλο Πασχαλίδη, ποντιακούς χορούς και κέρδισαν την αγάπη και τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.