Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 8:32:46 πμ
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 09:48

Η γιορτή των οινοποιών της Γουμένισσας, του Ξινόμαυρου και της Νεγκόσκας

Ήταν μια υπέροχη γιορτή, η γιορτή των οινοποιών της Γουμένισσας, του Ξινόμαυρου και της Νεγκόσκας, στον πανέμορφο χώρο του Ξενώνα Δημοσθένη, που έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τα Χάλκινα της Γουμένισσας.

 

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Απριλίου 2024 για πρώτη φορά όλοι οι οινοποιοί της περιοχής βρέθηκαν σε μία κοινή οινική γευστική δοκιμή με τις τοπικές ποικιλίες της Γουμένισσας να πρωταγωνιστούν.

Ήταν αισιόδοξο να βλέπεις τη νέα γενιά των οινοποιών να προσφέρει το υπέροχο κρασί της: ΑΪΔΑΡΙΝΗ, ΒΑΛΤΑΡΑ, ΤΑΤΣΗ, ΜΙΚΡΟ ΚΤΗΜΑ ΤΙΤΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗΣ. Και η κουβέντα για το κρασί, τις ποικιλίες και τα αρώματά του δεν είχε τέλος.

Η Μαρία Μουζούρη του φιλόξενου Ξενώνα Δημοσθένη υποδέχονταν τους φίλους του κρασιού, ενώ η σεφ Τατιανή Κωνσταντινίδη φρόντισε για τη συνοδεία γευστικών προτάσεων.

Έγειρε πια ο ήλιος του Πάικου όταν εμφανίστηκαν μπροστά στον Ξενώνα, στο κέντρο της όμορφης παραδοσιακής πόλης, τα Χάλκινα της Γουμένισσας. Κι έστησαν χορό οι νότες και οι άνθρωποι μαζί στα μακεδονίτικα σοκάκια.

Ωρίμασε πια η ώρα, η Γουμένισσα να αποκτήσει τη δική της μεγάλη ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ. Εκεί, στα χαμηλά του πανέμορφου και καταπράσινου Πάικου, με τα μεθυστικά αρώματα της αμπελοοινικής ζώνης της Γουμένισσας, υπό τους ήχους των Χάλκινων και την ευλογία των Μοναστηριών.

Ο Δήμος Παιονίας και η Περιφέρεια οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Κώστας Τερζενίδης