Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 2:23:38 πμ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 15:37

Η καταξίωση των Παιόνων στην Έκθεση Θεσσαλονίκης

Τα λόγια είναι περιττά και  μερικές φορές πρέπει να αφήνουμε την εικόνα να περιγράφει αυτό που έζησαν ο παλαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της Γουμένισσας "ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ". Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο μεγαλύτερο stage της HELEXPO, χιλιάδες κόσμου παρακολούθησε και καταχειροκρότησε τα χορευτικά των «Παιόνων», με τη συνοδεία των Χάλκινων της Γουμένισσας.
Ο Νίκος Κουρκούλης ξεχωρίζει τη Γουμένισσα ανάμεσα σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας και την προσκαλεί σε φεστιβάλ που εμφανίζεται δεν ξεχνά όμως και τα "ΧΑΛΚΙΝΑ". Τον πολιτιστικό σύλλογο των «Παιόνων», το Σάββατο 12/09/2009, συνόδευε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παλάνη. Η χοροδιδάσκαλος Ελένη Τζιμούλη για ακόμα μια φορά μας απέδειξε πόσο καλή δουλειά κάνει, αφού το χορευτικό της τμήμα ήταν άψογο και μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην τόσο μεγάλη εμφάνισή τους.
Η παρουσίαση των συλλόγων που συμμετείχαν στη ελληνική μουσική συναυλία και στο φεστιβάλ των παραδοσιακών χορών από τον Ν. Κουρκούλη ήταν: "Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα δείγμα των καλύτερων χορευτικών συγκροτημάτων της Μακεδονίας  από τις πόλεις που έκανα περιοδεία».
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν: Σύλλογος Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Κεραμωτής Καβάλας "Ο ΝΕΣΤΟΣ", Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης Καβάλας, η  Ένωση Ποντίων Πολίχνης και "ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ" Γουμένισσας.

Της Μαρίας Μπαρλή