Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:40:21 πμ
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:00

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς. Η τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Βέροιας, είναι η δωδέκατη  σε  σύνολο 31 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank, σε ισάριθμους Νομούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».


Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, βραβεύθηκαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 5.600 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια ή ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, ο Νομάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, ο Αντινομάρχης Ν. Κιλκίς Αναστάσιος Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Μελίκης Κωνσταντίνος Καρέλης, ο Δήμαρχος Κολίνδρου Θωμάς Σολοπότιας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας Παύλος Παυλίδης και Μιχάλης Σακαλής. Παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας Ισαάκ Χαλκίδης ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Προϊστάμενος Γραφείου Φυσικής Αγωγής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ημαθίας Θωμάς Γερακιώτης, ο Προϊστάμενος Γραφείου Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας Παναγιώτης Μόσχου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φλώρινας Νικόλαος Γρηγοριάδης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.    
Ο Αντινομάρχης Ν. Κιλκίς  Αναστάσιος Αμανατίδης, ανέφερε ότι η βράβευση της προσπάθειας αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων και ευχήθηκε το παράδειγμα της Eurobank να βρει σύντομα και άλλους μιμητές, ενώ συνεχάρη τα παιδιά για τη διάκρισή τους.
Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Κιλκίς στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς απ’ όπου αποφοίτησε o Μιχαήλ Σαραφίδης.
Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank για το Νομό Κιλκίς, έλαβαν οι εξής:
1. Ευάγγελος Καρακόλης από το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας
2. Χριστίνα Καρατάντση από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
3. Αναστασία Μαυρίδου από το Γενικό Λύκειο Καμπάνη
4. Γεώργιος Μουρατίδης από το 1ο Γενικό Λύκειο Αξιούπολης
5. Διαμαντούλα Παπά από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Κιλκίς
6. Αθανασία Πολίτη από το Γενικό Λύκειο Ευρωπού
7. Μιχαήλ Σαραφίδης από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
8. Χρυσούλα Τσιλιφίκα από το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου
9. Δέσποινα Χονδροματίδου από το Γενικό Λύκειο Χέρσου.