Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 4:22:40 μμ
Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2011 22:44

Η πίτα της σχολής γονέων

sxoli_goneon


Τη βασιλόπιτά της έκοψε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου η "Σχολή Γονέων" στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με αφορμή την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς. Η "Σχολή Γονέων" συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Την πρώτη αυτή συνάντηση των γονέων ευλόγησε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Απόστολος Πορτοκαλίδης, ο οποίος με τον παραινετικό του λόγο, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πώς, με ανάλογες ενέργειες, Εκκλησία και επιστήμη έρχονται κοντά, με κοινό στόχο, την ενίσχυση του γονεϊκού και συζυγικού ρόλου και την ενδυνάμωση της σχέσης γονιών και παιδιών. Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΔΕΚ κ. Νίκος Αβραμίδης, ο οποίος τόνισε την εξαιρετική συνεργασία της Εκκλησίας με το Δήμο Κιλκίς σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα και επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης δράσεων που σχετίζονται με την υγιή και ομαλή ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη του παιδιού. Τους γονείς, τέλος, καλωσόρισε στις ομάδες η κ. Έλλη Φρεγγίδου, Ψυχολόγος των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς και συντονίστρια της Σχολής Γονέων, η οποία αναφέρθηκε στο αυξανόμενο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι γονείς για ενέργειες που σχετίζονται με την ανάπτυξη ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων στην οικογένεια.
Να σημειωθεί ότι στις φετινές ομάδες γονέων συμμετέχουν πάνω από 30 γονείς παιδιών κάθε ηλικίας, ενώ η υπηρεσία συνεχίζει, σχεδόν, καθημερινά να δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους γονείς.
Η ομάδα θα πραγματοποιείται, με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων, μετά από αίτησή τους, μια φορά την εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί μέσα σε 10 συναντήσεις, ενώ δε θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες γονείς. Ο χώρος διεξαγωγής της ομάδας γονέων είναι η αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ναός Παναγίας).
Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2341-3-52171 και 6946081649 (κα Φρεγγίδου).