Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:22:12 πμ
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 18:06

Η πρώτη χορωδιακή συνάντηση στη Γρίβα

xorodiaki


Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός αποτέλεσε για τη Γρίβα η 1η Χορωδιακή Συνάντηση του Συλλόγου Γυναικών Γρίβας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου, στο Κέντρο Νεότητας του χωριού. Με επιτυχία στέφθηκε το βράδυ της Κυριακής η 1η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος του χωριού με τη συμμετοχή τεσσάρων εξαιρετικών χορωδιών και συγκεκριμένα: τη Μικτή Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μυλοποτάμου, τη Χορωδία του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Ευρωπού, τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Δήμου Πολυκάστρου καθώς και τη χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Γρίβας του Δήμου Γουμένισσας.
Η εκδήλωση φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός, όπως ανέφερε και η πρόεδρος του Συλλόγου  Δήμητρα Κικίρη, προσθέτοντας ότι θα συμβάλει τα μέγιστα «για τη διατήρηση και διάδοση της καλής χορωδιακής μουσικής και την πολιτιστική αναβάθμιση και την προβολή της ταυτότητας της περιοχής τους, δίνοντας την εναλλακτική πρόταση στην απαξίωση και ισοπέδωση των διαχρονικών αξιών».
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Δ. Γουμένισσας, Μαρία Παλάνη, ανέφερε πως «η χορωδιακή μουσική αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκφάνσεις της δημιουργίας του ανθρώπου. Είναι η ψυχική παρόρμηση με την οποία εκφράζει τα συναισθήματά του. Η δημιουργική προσφορά της χαρίζει απλόχερα την εσωτερική ανεξαρτησία σε όποιον ασχολείται μαζί της με μεράκι.
Στην 1η χορωδιακή συνάντηση έχουν επιλεγεί χορωδίες από διάφορα μέρη του νέου Δήμου Παιονίας με μεγάλη διαδρομή στο χώρο, που θα χαρίσουν μια υπέροχη μουσική πανδαισία ερμηνεύοντας τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών θέτοντας έτσι στέρεες βάσεις για την διαρκή αναβάθμιση του θεσμού.
Ως Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου ευχαριστώ εκ των προτέρων τους προσκεκλημένους που μας τιμούν με την παρουσία τους και κυρώσω την έναρξη της 1ης Χορωδιακής Συνάντησης».
Πολλοί ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι που κατέκλυσαν τον χώρο του κέντρου νεότητος του χωριού. Παρόντες ήταν: η Δήμαρχος Αξιουπόλεως Σόνια Συμεωνίδου, ο Δήμαρχος Ευρωπού Ε. Κουρτζανίδης, η Πρόεδρος του Δ. Σ. Ευρωπού Σοφία Κεχαγιά, ο Αντιδήμαρχος Πολυκάστρου  Άγγελος Αναστασιάδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γουμένισσας Μ. Αρκούδας, ο Αντιδήμαρχος Γουμένισσας Γ. Γουγουμάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γουμένισσας: Γ. Θεοδωρίδης, Α. Τζούρτζος, Μ. Πεχλιβάνη-Παυλίδου, Αικ. Κούπανη, Βασίλειος Καραδολάμης, ο Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Τσιόνκης, ο Πρόεδρος των «Παιόνων» Γουμένισσας Γ. Τοσιλιάνης.
Την αγάπη και υποστήριξη τους στο σημαντικό έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών του Δ. Δ. Γρίβας, έδειξαν οι εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού που κατέκλυσαν το χώρο της εκδήλωσης την Κυριακή. Στη συνέχεια, ανθοδέσμες προσφέρθηκαν στις χορωδίες για τη συμβολή τους στη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού.
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα, στον ιδιαίτερα πλούσιο μπουφέ που με πολλή φροντίδα ετοίμασαν οι άξιες γυναίκες του γραφικού χωριού της Γρίβας.