Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:45:06 μμ
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011 17:05

“Η “ΤΕΧΝΗ” στα σχολεία του Κιλκίς”

    

texni_kilkis


Έπεσε η αυλαία και στην πόλη του Κιλκίς, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Τέχνη στα Σχολεία – Τα Οφέλη της Αποταμίευσης» που οργάνωσε η καλλιτεχνική ομάδα «Τέχνης Φλόγα» σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Πρωτοβάθμια Κιλκίς, και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Την έκθεση επισκέφτηκαν έξι σχολεία της πόλης, και συγκεκριμένα το 2ο, το 3ο, το 4ο, το 5ο, το 6ο και φυσικά το 8ο Δημοτικό.
Οι προσπάθειες που έγιναν από τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας κύριο Ραμπίδη Κωνσταντίνο και τον Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων κύριο Καπίδη Παναγιώτη καθώς και από τον Διευθυντή του 8ου Δημοτικού κύριο Αθανασιάδη Γιάννη, ώστε η έκθεση να παρουσιαστεί στους μαθητές μέσα σε ένα σχολείο, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την πορεία αυτής της προσπάθειας, καθώς αυτός είναι και ο τελικός στόχος: Οι εκθέσεις να φιλοξενούνται αποκλειστικά στα σχολεία κάθε πόλης και να παρουσιάζονται αποκλειστικά στους μαθητές κάθε πόλης.
Μέσα από την έκθεση, οι μαθητές έρχονται πιο κοντά στην Μοντέρνα Τέχνη και  τον πολιτισμό της χώρας μας, καταλαβαίνοντας παράλληλα και μέσα από την ποικιλία των έργων που παρουσιάζονται στην έκθεση, την πορεία της Τέχνης στο περασμα του χρόνου, καθώς και την επίδραση που έχουν τα Αρχαιοελληνικά πρότυπα στην ζωή μας.
Ταυτόχρονα και μέσα από την συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που στην πόλη του Κιλκίς τονίστηκε από την παρουσία στην έκθεση του Διευθυντή κυρίου Φλώρου Φίλιππου, υπογραμμίστηκε η μεγάλη σημασία που έχει η αποταμίευση, όχι μόνο για κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, αλλά και για την πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Τέλος, η σημαντικότητα της φιλοξενίας του εκπαιδευτικού προγράμματος από το 8ο Δημοτικό, υπογραμμίζεται από την συνεργασία, την επαφή και τον σεβασμό που έδειξαν οι μαθητές και η δάσκαλοι κατά την διάρκεια των επισκέψεών τους στον χώρο του σχολείου.   
Επόμενος σταθμός του Καλλιτεχνικού ταξιδιού που περιλαμβάνει εφτά πόλεις, είναι η Κομοτηνή και συγκεκριμένα η Λέσχη Κομοτηναίων, από 15 έως 17 Φεβρουαρίου.