Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:22:20 πμ
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 23:06

Η ΤΕΧΝΗ στα σχολεία του Κιλκίς

texni


Άνοιξε η αυλαία και στην πόλη του Κιλκίς για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Τέχνη στα Σχολεία - Τα Οφέλη της Αποταμίευσης» που παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική ομάδα «Τέχνης Φλόγα» σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ο τέταρτος σταθμός είναι μάλιστα πολύ σημαντικός, καθώς είναι η πρώτη φορά στην πορεία της έκθεσης που παρουσιάζεται μέσα σε ένα σχολείο. Πιο συγκεκριμένα και χάρη στην προσπάθεια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και του 8ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 8ου Δημοτικού.   
Και τι πιο φυσικό από το να είναι οι μαθητές του ίδιου Δημοτικού που επισκέφτηκαν πρώτοι την έκθεση. Οι μαθητές πριν το ταξίδι τους στον ονειρικό κόσμο των χρωμάτων, της έμπνευσης και της δημιουργίας των καλλιτεχνών, είχαν την ευκαιρία   να πάρουν μια γεύση και από τα παρασκήνια της έκθεσης, παρακολουθώντας τους επιμελητές να στήνουν τα έργα τέχνης από την αρχή.  
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τελείωσε με το ίδιο ενδιαφέρον, καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους υπεύθυνους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα Οφέλη της Αποταμίευσης. Η αισιοδοξία και οι φρέσκιες ιδέες των μαθητών προσδίδουν ένα μήνυμα ελπίδας για τα σχολεία μας, για την κοινωνία μας, αλλά και για το ίδιο το τραπεζικό σύστημα.
Η έκθεση «Τέχνη στα Σχολεία» θα παραμείνει ανοιχτή για τους μαθητές της πόλης μέχρι και την Πέμπτη.