Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 12:31:50 μμ
etpa
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 21:45

Ηγούμενος στη Μονή Αγίου Νεκταρίου εξελέγη ο π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης

Συντάκτης:

Το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς υψώνεται σε μια καταπράσινη έκταση δίπλα στο Γαλλικό ποταμό, στο ύψος  της Τερπύλλου, και λειτουργεί ως ένας ακόμα πνευματικός φάρος στην Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου ιδιαίτερα  στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

 

Η ανδρώα μονή εδώ και λίγο καιρό απέκτησε και τον ηγούμενό της. Τον αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη υπό την πνευματική καθοδήγηση του οποίου άλλωστε –πάντα με την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ- λειτουργούσε έως τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, οι πέντε μοναχοί της Μονής ΕΞΕΛΕΞΑΝ Ηγούμενο τον π. Επιφάνιο και απομένει η ενθρόνισή του, η οποία κατόπιν και δικής του επιθυμίας μετατέθηκε σε ευθετότερο χρόνο, ενόψει των δυσχερειών τις οποίες δημιουργεί η πανδημία. 

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτος μοναχός της Μονής Αγίου Νεκταρίου υπήρξε ο διάκονος Στέργιος Ντέντας, τη ρασοευχή του οποίου τέλεσε και ευλόγησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Εμμμανουήλ, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, παραμονή της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, κατόπιν του Μεγάλου Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού.