Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 9:20:18 μμ
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:19

Καστανιώτικο καρναβάλι

Ένα από τα πιο ιστορικά Καρναβάλια της Μακεδονίας αναβιώνει για άλλη μία χρονιά στις Καστανιές. Το ραντεβού δίνεται στην πλατεία του χωριού με καρναβαλιστές, άρματα, άφθονο κρασί και τοπικές πίτες για μία απέραντη γιορτή άμεσα συνδεδεμένη με την παράδοση.
Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δει μία ανασκόπηση των κυριότερων γεγονότων της επικαιρότητας από μία άλλη, πιο σατιρική οπτική γωνία. Θα δει την απόγνωση και την αγωνία των πολιτών για κυβερνητικά μέτρα και τις τακτικές της αντιπολίτευσης

. Καθώς, επίσης και τα θέματα που συζητήθηκαν και προβλήθηκαν περισσότερο από τα δελτία ειδήσεων, και μη θέλοντας και τόσο, απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Σκάνδαλα και πικάντικες ιστορίες, εκπομπές και κριτική διάθεση στα τοπικά προβλήματα. Όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται με σατιρική διάθεση.
Οι απόκριες έχουν θρακική προέλευση και προέρχονται από την λατρεία του Θεού του κρασιού και του κεφιού, αλλά και της ζωής και της αναπαραγωγής, του Διόνυσου. Το έθιμο τελικά αν και καταπολεμήθηκε από την εκκλησία λόγω της αρχαιοελληνικής καταγωγής του, επικράτησε και μάλιστα επεκτάθηκε σε όλον τον κόσμο, όπου και διατηρείται μέχρι και σήμερα.
Ολοι, λοιπόν, στις Καστανιές, την Κυριακή στις 1 Μαρτίου, στις 11:30, για τρελό Καρναβάλι.