Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, 11:22:42 μμ
etpa
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 11:56

Κουκλίστικη γιορτή

Συντάκτης:
 Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες φίλους της κούκλας, το περασμένο Σάββατο, στην τελετή έναρξης του 9ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς.
 Την τελετή άνοιξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρήστος Σπίγκος, ο οποίος τόνισε εφμανώς ικανοποιημένος ότι το Φεστιβάλ απέκτησε μια δυναμική τέτοια, που αντί να ακολουθεί τις δικές μας επιθυμίες, το ακολουθούμε εμείς. “Το Φεστιβάλ που ξεκινήσαμε πριν εννέα χρόνια, λόγοι άνθρωποι με μεράκι και όνειρα, πέταξε σε άλλους ουρανούς, πέταξε σε όλον τον κόσμο και πέταξε και στον ουρανό της Κύπρου, στον αδελφοποιημένο Δήμο Λατσιών, όπου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίγκος.
Σύντομους χαιρετισμούς απήυθυναν ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης, τονίζοντας, ότι ο γνωστός μονδικός στην πατρίδα μας θεσμός δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να σμίγουν δημιουργικά διάφοροι πολιτισμοί μέσα από αυτές τις δύο τέχνες, το Κουκλοθέατρο και την Παντομίμα ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής Χουάνχο Κορράλες καλοσώρισε τους φίλους της κούκλας στη γιορτή ωραίων ιστοριών απ’ όλο το κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα για την πολύτιμη προσφορά τους στον μορφωτικό ακόλουθο της Ιταλίας στην Θεσσαλονίκη Έτζιο Περάρο και στην παγκόσμιας φήμο Ινδό κ. Ντούντα, μια μεγάλη μορφή του θεάρου της Ασίας αλλά και του κόσμου.
Όσοι βρέθηκαν στο Συνεδριακό απόλαυσαν μία μοναδική παράσταση βαριετέ “Amarkorg” που τα είχε όλα. Τσίρκο, κουκλοθέατρο, σκιές, κλόουν, μουσική. Ήταν ένα “εκρηκτικό ρόφημα” φτιαγμένο από μία δόση κωμικότητας, μια δόση τρέλας, λίγο τσίρκο, πολύ μουσική με άρωμα Ιταλίας, πολύ μαγεία, τρυφερότητα και ποιητική αντίληψη του θεαματικού θεάτρου.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας υπήρχαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κλόουν, ταχυδακτυλουργοί, ακροβάτες και μουσικοί, οι οποίοι διασκέδασαν τον κόσμο.