Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 12:07:10 πμ
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 20:48

Κουρά νέου Μοναχού από τον Μητροπολίτη Κιλκισίου στη Μονή Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας κατεγράφη το απόγευμα της Παρασκευής 16ης Φεβρουαρίου 2024, στη ζωή της Εκκλησίας του Κιλκίς.

Στο τέλος του Εσπερινού, στο Καθολικό της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, τελέσθηκε η Ακολουθία «εἰς ἀρχάριον ρασοφορούντα» του ευσεβούς νέου κ. Μηνά Γεωργιάδη, ο οποίος έλαβε το όνομα Μεθόδιος, εις τιμήν των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

 

Την μοναχική κουρά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος υπό των Καθηγουμένων, της ως είρηται Ιεράς Μονής Αρχιμ. Αρσενίου Ιωάννου και της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς Παν. Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωρίδη, Διακόνων και αδελφών της Ιεράς Μονής.

Συμπροσευχήθησαν επίσης συγγενείς, αλλά και προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος προς στον νεοκαρέντα Μοναχό απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, επικαλούμενος τη σκέπη των Αγίων Ισαποστόλων και φωτιστών των σλάβων και ευχόμενος η σκέπη τους να ενισχύει τον καθημερινό του αγώνα, τον αγώνα της προσευχής, της υπακοής και της ταπεινώσεως, ώστε να εκπληρώνει θεαρέστως την μοναχική του διακονία, να βιώνει αγγελομιμήτως τον μοναχικό τρόπο ζωής, να προκόβει δοξάζοντας τον Θεό και να αγιάζεται!