Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 11:15:19 μμ
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 16:56

Ξεχωριστή βραδιά από τον «Προμηθέα» Ηλιολούστου

hliolousto-xoros1
Μια μοναδική και ξεχωριστή βραδιά έζησαν οι κάτοικοι του Ηλιολούστου, τα μέλη και οι φίλοι του Ποντιακού Συλλόγου Ηλιολούστου «Ο Προμηθέας» στον ετήσιο χορό του σ
Την κεντρική ομιλία και το χαιρετισμό του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου έκανε ο αντιπρόεδρός του Αιμίλιος Σαββίδης, τονίζοντας στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους πως «από τη θερμή ανταπόκρισή σας αντλήσαμε το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με στόχο τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δείχνοντας το δέοντα σεβασμό στους προγόνους μας. Ο Σύλλογός μας επιστράτευσε τις δυνάμεις του για να σας χαρίσει μια ευχάριστη βραδιά. Εχοντας μια άψογη συνεργασία μεταξύ μας, καταφέραμε και σπάσαμε τα «δεσμά» του Προμηθέα και μεταλαμπαδεύσαμε τις αξίες και το πνεύμα των προγόνων μας».
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα παιδιά από το τμήμα εκμάθησης λύρας και το χορευτικό του Συλλόγου. Επίσης βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες των πανελλήνιων εξετάσεων και οι διακριθέντες του αθλητικού χώρου που κατάγονται από το Ηλιόλουστο.
Ετσι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και μέλος του Συλλόγου, Παύλος Τονικίδης, βράβευσε τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο από το τμήμα πάλης στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου και την Ευαγγελία Ηλιάδου για την εισαγωγή της στο Τμήμα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Βερολίνου.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος τεχνικών έργων του δήμου Κιλκίς και προϊστάμενος Συγκοινωνιών βράβευσε τον Αχιλλέα Σούλη για την εισαγωγή του στο  Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Αικατερίνη Κωνσταντινίδου για την εισαγωγή της στο Τμήμα Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Ο αντιδήμαρχος Κιλκίς και μέλος του Συλλόγου Μιχάλης Αναστασιάδης βράβευσε τον Στέφανο Σιδηρόπουλο για την εισαγωγή του στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Ελένη Ανδρεάδου για την εισαγωγή της στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί του χορηγούς του για τη μεγάλη τους συμβολή: ΑΝΑΤΟΜΙC HELP, τον Θεολόγο Ζώτο, τον Αλέξη Σιδηρόπουλο και τον Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, καθώς και τους εκπροσώπους των Συλλόγων που τίμησαν την εκδήλωση: «Αργοναύτες», Χέρσου, Χωρυγίου, Παλατιανού, Αξιούπολης, Πικρολίμνης, Ελευθεροχωρίου, Μ. Βρύσης, Κ. Ποταμιάς, Επταλόφου, Γερακαριού, Μεταλλικού, Φιλυριάς, Πηγής, την ΚΔΗΠ-ΜΕΑ και τον Ερυθρό Σταυρό.
Οι αριθμοί που κερδίζουν τα δώρα είναι: Ο αριθμός 1464 ένα μονό ανατομικό στρώμα, 1483 την φανέλα του Κώστα Βασιλειάδη, 610 ένα νταούλι, 559 φυσιοθεραπείες, 856 ένα τάμπλετ, 1448 τρία ανατομικά μαξιλάρια, 520 δυο ανατομικά μαξιλάρια, 207 30 κιλά χοιρινό κρέας και 1653 δυο αρνάκια.