Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 12:33:58 πμ
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 07:14

Λαμπρή πανήγυρη στον Αγιο Πέτρο

Βραδιές μοναδικές και ξεχωριστές σε ποιότητα, οργανώθηκαν και  παρουσιάστηκαν στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του πανηγυριού του Δ.Δ. Αγίου Πέτρου. Την Πέμπτη 25 Ιουνίου οι «Σούξου Μούξου», η λαϊκή ορχήστρα νέων Αγίου Πέτρου στην πρώτη τους παρουσίαση, μάγεψαν και ταξίδεψαν με τις εξαίρετες ερμηνείες τους το κοινό, το οποίο με τη σειρά του τους αντάμειψε με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα .


Την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 21.00.μ.μ συναντήθηκαν τέσσερις καταξιωμένες χορωδίες σε μια «βραδιά χορωδιών». Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού, η χορωδία του 2ου ΚΑΠΗ Γιαννιτσών, η χορωδία του Συλλόγου Πολυπέτρου και η χορωδία του Συλλόγου Αγίου Πέτρου, ερμήνευσαν χορωδιακές δημιουργίες Ελλήνων και ξένων συνθετών καθώς και παραδοσιακά τραγούδια. Οι ερασιτέχνες χορωδοί παρουσίασαν υπεύθυνες και αυθεντικές ερμηνείες που ενθουσίασαν το κοινό.
Το Σάββατο 27 Ιούνιου πραγματοποιήθηκε Φεστιβάλ παιδικών χορευτικών τμημάτων. Πήραν μέρος τα παιδικά τμήματα του Μουσικού Συλλόγου Ευρωπού και των Συλλόγων Πολυπέτρου, Ρυζίων, Στάθη, Τούμπας και Αγίου Πέτρου. Η πλατεία του χωριού πλημμύρισε από παιδιά όλων των ηλικιών, τα οποία απόδειξαν με μοναδικό τρόπο ότι μπορούν να είναι άξιοι συνεχιστές της παράδοσης. Παρουσίασαν με τις καταπληκτικές τους εμφανίσεις και τις εξαιρετικές δουλειές των χοροδιδασκάλων τους, χορούς από Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Νησιά και Μ. Ασία.
Την Κυριακή 28 Ιουνίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Δημητρίου. Ακολούθησε με κατάνυξη η περιφορά της Ιερής Εικόνας των Αγίων Πέτρου & Παύλου.
Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Κουφαλίων «Η Μακεδονία» και του Αγίου Πέτρου.
Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου το μουσικό συγκρότημα "SESSIONS"  πραγματοποίησε συναυλία στην πλατεία του χωριού, μια πρωτοβουλία του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Ευρωπού. Ένα υπέροχο κοινό παρακολούθησε και τραγούδησε μαζί τους ελληνικές και ξένες επιτυχίες.
Αυτές τις μέρες το χωριό κατακλύστηκε από πλήθος επισκεπτών, ήταν λοιπόν μια καλή ευκαιρία τρεις κυρίες που αγαπούν την τέχνη της ζωγραφικής, να παρουσιάσουν τις  δημιουργίες τους. Έργα της κ. Αικατερίνης Γιόφκου, της κ. Θεοδώρας Κεχαγιά και της κ. Γίας Μασαλτζή, εκτέθηκαν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο λειτούργησε, με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων, έκθεση τοπικών προϊόντων.
Ο Σύλλογος Αγίου Πέτρου ευχαριστεί ιδιαίτερα τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Δήμου Ευρωπού και όλους όσους συνέβαλλαν για την υλοποίηση αυτών των εκδηλώσεων.