Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 5:13:00 μμ
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:25

Λούνα πάρκ στην πλατεία Ειρήνης

Στις 12 Ιουνίου, στα πλαίσια των «Ελευθερίων» του Δήμου Κιλκίς, διοργανώθηκε στην Πλατεία Ειρήνης από το Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν.Κιλκίς, το Ειδικό σχολείο, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές ανάγκες Δ.Κιλκίς, σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων  Προσκόπων ένα πρωτότυπο  ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.

Σε όλη την Πλατεία Ειρήνης από νωρίς το πρωί είχαν στηθεί περίπτερα που φιλοξένησαν τα διάφορα παιχνίδια που οργάνωσαν οι πρόσκοποι (ψάρεμα, μπάσκετ, κλπ.). Σε αυτά τα παιχνίδια όλοι ήταν κερδισμένοι: έπαθλο ένα καπέλο και μια μπλούζα με το σύνθημα της βραδιάς «ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ - ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ».
Οι καλεσμένοι και οι περαστικοί στην Πλατεία Ειρήνης είχαν την ευκαιρία ανάμεσα στα άλλα, να παρακολουθήσουν μια υπέροχη θεατρική παράσταση από τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, τα οποία ήταν απολαυστικά.
Εντυπωσιακά ήταν και τα χορευτικά που παρουσίασαν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ και του ΚΚΣ,  που εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Εντυπωσιακό ήταν και το περίπτερο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που πραγματοποίησε μπαζάρ με πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα και κεριά.
Σε άλλο περίπτερο υπήρχε έκθεση με ζωγραφιές, κεραμικά και κεριά από το ειδικό δημοτικό, από δραστηριότητες που είχαν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε συνεργασία με άλλα δημοτικά του νομού.
Φυσικά η βραδιά έκλεισε όπως θα άρμοζε σε ένα πραγματικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, με κλόουν, ξυλοπόδαρους και πολλά χάπενινγκ από την ομάδα του "CIRCULO" που δέχτηκε την πρόσκληση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ να μετέχουν σε αυτή τη γιορτή αφιλοκερδώς. Ευχόμαστε τέτοιες ενέργειες όπως των προσκόπων και της ομάδας του"CIRCULO’ να βρουν κι άλλους μιμητές.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η σύμπραξη όλων των φορέων που ασχολούντα με την αναπηρία έδωσαν το μήνυμα στην τοπική κοινωνία πως όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα όπως ήταν  και το σύνθημα της βραδιάς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κιλκίς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.
Η κοινωνία της πόλης μας, αγκάλιασε με τον πιο ζεστό τρόπο την εκδήλωσή μας, και πρώτα από όλα οι χορηγοί, Δήμος Κιλκίς, ΔΕΥΑΚ, Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν.Κιλκίς, το κατάστημα ‘Μπουκέτο Μπαλόνια’.