Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 5:06:26 πμ
etpa
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 14:24

«Μα εγώ ποθούσα φίλοι μου ζωή προσκοπική»

Συντάκτης:

proskopoi


«Να υπογράψει ο μπαμπάς μου την αίτηση. Να ετοιμάσω το σακίδιο μου. Να είμαι συνεπής στην ώρα αναχώρησης. Φύγαμε…» Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι πρόσκοποι του Κιλκίς και έζησαν σε τριήμερες και τετραήμερες δράσεις εντός και εκτός νομού, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το δεκαπενθήμερο των εορτών, όμορφες στιγμές χαράς, γέλιου, περιπέτειας, ανίχνευσης και δημιουργικότητας.
Για λίγο ο χρόνος πάγωσε και το πινέλο γέμισε χρώμα τις έξι προσκοπικές δράσεις των λυκοπούλων, των προσκόπων και των ανιχνευτών της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς που τηρώντας την υπόσχεση και το νόμο έπαιξαν το προσκοπικό παιχνίδι.
Η 1η Αγέλη Λυκοπούλων ταξίδεψε για τρεις ημέρες στο «μαγικό βουνό» του Μπέλες, όπου τα λυκόπουλα είχαν την δύσκολη αποστολή να λύσουν τα μάγια από τον καλό βασιλιά για να σώσουν το βουνό από τις κακές δυνάμεις. Σύμμαχοι τους τα ζώα, τα ξωτικά και οι νάνοι που τους βοήθησαν να ζήσουν τρεις μαγευτικές ημέρες. Αρχηγός της Δράσης ήταν η Γιάννα Κοζανίδου με επιτελείο τους Μ. Ζώγκα, Χ. Ισαακίδη, Στ. Κιτσονίδη, Χαην. Γουζούνη, Αν. Φαρσάκογλου, Ελ. Μιχαηλίδου, Ν. Μοσκώφ, Α. Τσιλιγγιρίδου, Ε. Κέλτσου, Κ. Ισαακίδου, Χρ. Ισαακίδη, Στ. Παλάζη, Ι. Κυριαζίδη και Ι. Καριώτη.
Η 2η Αγέλη Λυκοπούλων με αρχηγό δράσης τον Α. Αβραμίδη και επιτελείο τους Γ. Ελευθεριάδη, Χρ. Μελίδη και Αλ. Ελευθεριάδη έζησε μέσα στο διαγωνισμό για τα πιο ταλαντούχα λυκόπουλα από τις 7 έως τις 9 Ιανουαρίου. Παιχνίδια, μιμήσεις, διαγωνισμούς και τραγούδια χάρισαν στους μικρούς εξερευνητές μια απίθανη εμπειρία και διάθεση για τη συνέχεια.
Η 1η Ομάδα Προσκόπων πραγματοποίησε την χειμερινή της δράση στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Καλλιπεύκης Λάρισας από 5 έως 7 Ιανουαρίου 2011 ζώντας ξεχωριστές στιγμές και προσθέτοντας στο ενεργητικό τους πολύτιμες εμπειρίες. Οι 19 πρόσκοποι με αρχηγό τον Ι. Ρωμανίδη και επιτελείο τους Ι. Γκέντσο, Α. Τσιλιγγιρίδου, Ε. Κέλτσου και Ι. Κουραλίδη για τρεις ημέρες έπαιξαν το προσκοπικό παιχνίδι, έζησαν την περιπέτεια και γνώρισαν νέα μέρη.
Η 2η Ομάδα Δασοπροσκόπων έζησε το δικό της όνειρο στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι από 4 έως 7 Ιανουαρίου. Η πορεία στο δάσος, το ταχύ οδοιπορικό, τα πρωτότυπα εργαστήρια, τα νυχτερινά παιχνίδια ήταν μερικά από αυτά που έζησαν οι 23 πρόσκοποι με αρχηγό τον Δ. Γκορίδη και επιτελείο τους Τ. Κοβλακίδου, Χρ. Καναρόπουλο, Κ. Βορρέ, Ι. Κυριαζίδη και Θ. Αποστολίδη.
Η 1η Κοινότητα Ανιχνευτών πραγματοποίησε την χειμερινή δράση στους νομούς Δράμας και Σερρών από 27 έως 29 Δεκεμβρίου 2010. Οι 15 ανιχνευτές πραγματοποίησαν έρευνα με θέμα την ανεργία στην πόλη της Δράμας, πραγματοποίησαν δράση προσφοράς στην Ονειρούπολη, περιηγήθηκαν στο πάρκο αρπακτικών πτηνών στην Αγορά Δράμας και τέλος επισκέφθηκαν το σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών. Αρχηγός της Δράσης ήταν ο Λ. Μοσκώφ με επιτελείο τους Μ. Γκέντσου και Γ. Φωτιάδης.
Η 2η Κοινότητα Ανιχνευτών πέρασε για τρεις ημέρες στο Καβαλάρι με την πορεία στο Μπέλλες και την διαβίωση στο βουνό να αποτελεί πολύτιμη εμπειρία για τους ανιχνευτές που κατέκτησαν σημαντικές γνώσεις. Αρχηγός της δράσης ήταν ο Σ. Αγγελίδης με επιτελείο τους Δ. Κοτσαβασιλειάδη, Γρ. Κυριακού και Γ. Ιορδανίδου.
Οι δράσεις μπορεί να τελείωσαν, οι αναμνήσεις μένουν στις καρδιές όλων και οι εμπειρίες αποτελούν πολύτιμη εφόδια για το μέλλον.

Η Βασιλόπιτα  των βαθμοφόρων
Μέσα σε ευχάριστη και όμορφη ατμόσφαιρα την περασμένη Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 οι βαθμοφόροι της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς έκοψαν την βασιλόπιτα τους.
Ο Περιφερειακός Έφορος Χρήστος Τομπουλίδης αφού ευχήθηκε μια καλή χρονιά με υγεία και δύναμη, εξήρε την δράση των βαθμοφόρων για το έργο τους στα τμήματα, προσφέροντας ότι καλύτερο έχουν για τα παιδιά, τους αυριανούς υπεύθυνους πολίτες.
Από την βασιλόπιτα το φλουρί έπεσε στην επιτροπή κοινωνικής συμπαράστασης του 2ου Συστήματος και το αναμνηστικό δώρο παρέλαβε το μέλος της Γ. Γεωργιάδης ενώ από τα βασιλοπιτάκια τυχερός αναδείχθηκε ο Α. Χιονίδης παραλαμβάνοντας συλλεκτικά επετειακά μετάλλια.