Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 11:39:20 μμ
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 19:49

Μαγική βραδιά χορού «Αγ. Τρύφωνα» Γουμένισσας

ag-tryfon-goumenissasa
Μια μαγική βραδιά  χορού απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν στην 5η επίδειξη μοντέρνου χορού του πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Τρύφων», στο κλειστό γυμναστήριο της Γουμένισσας. Ήταν μια ονειρική παράσταση «πλημμυρισμένη» από ρυθμούς και μελωδίες, πάνω στις οποίες τα παιδιά ξεδίπλωσαν το χορευτικό ταλέντο αλλά και τη χορευτική παιδεία τους, παρουσιάζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα από τον συνδυασμό των αρμονικών κινήσεων και της πανδαισίας χρωμάτων, την οποία προσέφεραν οι ενδυμασίες τους. Η όλη ατμόσφαιρα μάγεψε το πολυπληθές κοινό το οποίο καταχειροκρότησε τις μικρές πρωταγωνίστριες.
Με δασκάλα χορού την κ. Lauren Foster το αποτέλεσμα ήταν εξαρχής εξασφαλισμένο. Η κ. Foster φοίτησε στις σπουδαιότερες σχολές και ακαδημίες της Αγγλίας, ασχολήθηκε με το χώρο της τηλεόρασης ως χορογράφος και μοντέλο αλλά και στο διαφημιστικό τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάστηκε με ονόματα όπως Φώτης και Πάνος Μεταξόπουλος, Μαριάννα Τόλη κ.α.. Στη Γουμένισσα υπήρχε ένα πολιτιστικό κενό στην εκμάθηση μοντέρνου χορού, το οποίο κάλυψε η κ. Foster και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Η επίδειξη διήρκησε πάνω από δύο ώρες και το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διάφορα χορευτικά (hip hop, jazz, latin, modern ballet κ.α.). Οι μικρές χορεύτριες θαυμάστηκαν για άλλη μια φορά για τη ζωντάνια και την εκφραστικότητα με την οποία παρουσίασαν τους χορούς, ενώ το Δ.Σ. τις απένειμε αναμνηστικά διπλώματα.
Ο μοντέρνος χορός για το παιδί αποτελεί μια πρόκληση, ένα καινούριο ενδιαφέρον, του δίνει τη δυνατότητα να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα και τις εντάσεις του. Μέσα από μια σειρά απλών κινήσεων δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη αντίληψη του σώματος, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας με στοιχεία αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης. Αποσκοπεί στην ελεύθερη  κίνηση χωρίς περιορισμούς, βοηθάει στην ανάπτυξη της ευλυγισίας, της ρυθμικότητας, της δημιουργικότητας, της αρμονίας ενώ παράλληλα ψυχαγωγεί. Δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να γνωρίσει καινούρια πρόσωπα με τα οποία μοιράζεται ένα κοινό ενδιαφέρον. Έτσι διευρύνει το κοινωνικό του κύκλο, αυξάνει τη δημιουργικότητά του και αποκτά καινούριος φίλους. Οι γονείς οφείλουν να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με το χορό, γιατί ο χορός δεν «τελειώνει» ποτέ… Απλά γίνεται τρόπος ζωής!
Το Δ.Σ. ευχαριστεί τη Δημοτική Κοινότητα  Γουμένισσας και το Δήμο Παιονίας για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου, την κ. Foster, που με τόση αγάπη αγκάλιασε όλες τις χορεύτριές της, τους γονείς και τα παιδιά και ανανεώνει το ραντεβού για περισσότερο μοντέρνο χορό το Σεπτέμβρη.