Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 5:11:04 μμ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:37

Με επιτυχία το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

Μεγάλη απήχηση είχε στο κινηματογραφόφιλο κοινό του Κιλκίς, η προβολή πέντε πολύ αξιόλογων φιλμ, στο 1ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, που οργάνωσε, από 17 έως και 21 Φεβρουαρίου ο νεοσύστατος σύλλογος «Φίλοι Ελληνοφωνίας και Γαλλοφωνίας», στο φιλόξενο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Δήμου Κιλκίς.


Μέσα από τις ταινίες, το κιλκισιώτικο κοινό μπόρεσε να διακρίνει προβληματισμούς, συμπεριφορές, με ένα ιδιαίτερα σφριγηλό και φρέσκο χιούμορ, στα πλαίσια μιας πολυπολιτισμικής και πολυγλωσσικής Ευρώπης. 
Στη μικρή δεξίωση που προηγήθηκε της προτελευταίας προβολής, παρευρέθηκε ο μορφωτικός ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας, κ. Βεϊρί, ενώ παρόντες επίσης ήταν οι βουλευτές του νομού, Σ. Τσιτουρίδης και Γ. Φλωρίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δ. Τερζίδης, ο αντιδήμαρχος του δήμου Χέρσου, Γρ. Παναγιωτίδης και ο πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς, Χρ. Σπίγκος.
Η πρώτη αυτή επιτυχής εκδήλωση του συλλόγου σίγουρα ανεβάζει τον πήχη. Το κοινό του Κιλκίς, το οποίο ο σύλλογος ευχαριστεί, θα αναμένει κι άλλες.