Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 2:44:53 πμ
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 21:33

“Με σφραγισμένα χείλη” του Γιάννη Τσιτσίμη

Συντάκτης:

Με μια όμορφη εκδήλωση παρουσιάστηκε στο Κιλκίς, στην "Αυστροελληνική Καπναποθήκη" το καινούργιο μυθιστόρημα του γνωστού κιλκισιώτη συγγραφέα Γιάννη Τσιτσίμη (δ/ντή του Δημ. Σχολείου Χέρσου).
Για το βιβλίο, με τον τίτλο “Με σφραγισμένα χείλη”, των εκδόσεων "Λιβάνη", μίλησαν, ο Γιώργος Δανιήλ νομικός, ο Τάσος Κατσαρός συγγραφέας και ο Γιάννης Τσιτσίμης.


Αποσπάσματα από το έργο διάβασαν δυο φίλοι του συγγραφέα, κουρδικής καταγωγής (πατέρας και κόρη) που τώρα μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα.
Ένα σύντομο δρώμενο παρουσίασε, αυτοσχεδιάζοντας, ο γνωστός Κιλκισιώτης ηθοποιός Μάκης Ακριτίδης, ενώ την όλη εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά με την αισθαντική φωνή της η κόρη του συγγραφέα, Δανάη, την οποία με την κιθάρα του συνόδευσε ο Γιάννης Καραθάνος.
Ο Γιάννης Τσιτσίμης γνωστός για την τολμηρή γραφή του, που κινείται ανάμεσα στις "συμπληγάδες πέτρες" της ηθογραφίας και της ερωτογραφίας, στο νέο του μυθιστόρημα αναφέρεται στη ζωή και τον αγώνα μιας γυναίκας στα χρόνια της κατοχής, του εμφυλίου και της μετεμφυλιακής εποχής, ενώ στο "κάδρο" αποτυπώνεται και η πόλη του Κιλκίς με τη σκληρή ζωή εκείνης της εποχής.
Αποτελεί μια ωραία πρόταση ανάγνωσης για όσους Κιλκισιώτες/σσες αγαπούν το βιβλίο.

Χρήστος Γκόλιαρης

Έκθεση εικόνων