Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 12:31:53 πμ
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 00:11

«Με τα πόδια» στο Κάστρο του Παλιού Γυανικόκαστρου

Την Δευτέρα στις 3 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε περίπατος στο Π. Γυναικόκαστρο που απέχει 7,5 χλμ από το Γυμνάσιο Βαπτιστή. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι πραγματοποιήθηκε με τα πόδια. Το διαδίκτυο μας βοήθησε να βρούμε την διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουμε καθώς και την πρόγνωση του καιρού. Σημαντική ήταν η συμβολή και των καθηγητών που μας συμβούλεψαν για τον απαραίτητο εξοπλισμό που έπρεπε να έχουμε μαζί μας.

Η πορεία δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία, γιατί το μονοπάτι που ακολουθήσαμε ήταν βατό. Με πειράγματα, γέλια και κάποια παράπονα φτάσαμε μιάμιση ώρα μετά στο Π. Γυναικόκαστρο. Εκεί καθίσαμε να ξεκουραστούμε για λίγο και στη συνέχεια ανεβήκαμε στο κάστρο όπου μας ξενάγησε ένας κάτοικος του χωριού και μας μίλησε για την ιστορία του τόπου. Η ανάβαση στο κάστρο ήταν λίγο κοπιώδης αλλά μας αποζημίωσαν τα κτίσματα εκείνης της εποχής και η υπέροχη θέα.
Κατά την επιστροφή με το λεωφορείο συζητούσαμε για τις εντυπώσεις μας αλλά και για το καλό που μας έκανε η επαφή με τη φύση και με την ιστορία του τόπου. Επιπλέον, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς τα παιδιά το ότι ήρθαμε σε επαφή με τους συμμαθητές μας αλλά και τους καθηγητές μας σε μια δραστηριότητα εκτός σχολείου.
Καλό θα ήταν να επισημάνουμε ότι σε μια περίοδο καταλήψεων και γενικότερης κρίσης αντιπροτείναμε κάτι που άρεσε στην πλειοψηφία και όχι στην μειοψηφία των μαθητών.  

Οι μαθητές του Γυμνασίου Βαπτιστή