Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 9:25:28 πμ
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:17

Με τη σημαία της Κύπρου «Οι Ακρίτες» του Πολυκάστρου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ»  συμμετείχε στην παρέλαση της επετείου της έναρξης της επανάστασης των Ελλήνων έναντι του τουρκικού ζυγού την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024  στο Πολύκαστρο.

 

       Αυτή η ημέρα αποτελεί για την Πατρίδα μας ημέρα γιορτής και ιστορικής μνήμης ώστε να μην ξεχνάμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά το θάρρος, την αυταπάρνηση και την πίστη των προγόνων μας, που τους έκανε να ξεσηκωθούν και να δώσουν τη ζωή τους για την Ελευθερία της Πατρίδας.

       Με το Σύλλογο παρέλασαν τα μέλη του, τα παιδιά των χορευτικών του τμημάτων και πολλοί φίλοι τιμώντας την επέτειο. Την φετινή χρονιά ο Σύλλογος  δηλώνοντας ότι δεν ξεχνά  το δράμα των Κυπρίων αδελφών μας από  τα 50 χρόνια της  εισβολής των Τούρκων με  την επιχείρηση «ΑΤΤΙΛΑΣ» στην Μεγαλόνησο Κύπρο ένα τμήμα του παρέλασε με την Κυπριακή σημαία και την Κυπριακή φορεσιά.

     Το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην παρέλαση. Θεωρούμε χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανό το πνεύμα των σημαντικών εκείνων γεγονότων και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να ζούμε τώρα εμείς ελεύθεροι.