Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:25:35 πμ
Κυριακή, 30 Μαϊος 2010 19:59

Μεγάλη επιτυχία για τα 28α Πολυκαστρινά

polykastrina


Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν από το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Τριάδας και της Πανήγυρης της πόλης. Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε την Δευτέρα 10 Μαΐου με τη Θεατρική Παράσταση « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», του  ΟΥΙΛΙΑΜ  ΣΑΙΞΠΗΡ, από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Δ.Κ.Π.Π  Πολυκάστρου. Η παράσταση αυτή, με την καταπληκτική απόδοση των πολλών νεαρών ηθοποιών, υπό την επιμέλεια και  καθοδήγηση  της κ. Κηπουρίδου Ολυμπίας και του κ. Πρόιου Στέργιου, παρουσιάστηκε, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείου και δύο φορές για το σύνολο των πολιτών, με κατάμεστη  την αίθουσα θεάτρου του Δ.Κ.Π.Π..
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε επίσης και η θεατρική μεταφορά του βιβλίου της Φιλομήλας Βακάλη, «Πού είναι πάλι ο Πουσιπάλι », από το Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο Πλατανιάς, επίσης στην αίθουσα θεάτρου του Δ.Κ.Π.Π.
Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων, «οι Ακρίτες» παρουσίασε σειρά εκδηλώσεων, στην ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων (αιμοδοσία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, έκθεση φωτογραφιών και ντοκιμαντέρ από την Ποντιακή γενοκτονία).
Πλήθος μικρών και φιλόδοξων καλαθοσφαιριστών, στο προαύλιο των Δημοτικών Σχολείων, το Σάββατο 22-5-2010, έλαβαν μέρος στην πρωτότυπη εκδήλωση  «Νέοι δρόμοι στα τρίποντα, 3 με 3», οι οποίοι και ανταμείφθηκαν με μετάλλια, μπάλες διπλώματα και διαφημιστικά μπλουζάκια από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
Άλλη μια όμορφη εκδήλωση που τράβηξε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων ήταν το τουρνουά ποδοσφαίρου μικρών ηλικιών (7 – 14), στο γήπεδο Πολυκάστρου, μεταξύ οκτώ αντιπροσωπευτικών ομάδων Α.Ε. Πολυκάστρου (3 ομάδες), Παιόνων  Αξιούπολης (3) και Αξιού Αξιοχωρίου (2).
Στη συνέχεια είχαμε τους σκοπευτικούς και τους ιππικούς αγώνες, με μεγάλο ενδιαφέρον προσέλευσης και συμμετοχής.
Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 23 Μαΐου, έγινε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και περιφορά της ιεράς εικόνας της Αγίας Τριάδας, στον κεντρικό δρόμο του Πολυκάστρου, κάτω από τους ήχους και ρυθμούς μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου και με την παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.
Μετά την περιφορά ακολούθησε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, συναυλία χορωδιών (του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Κιλκίς, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου, του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Σιδηροκάστρου, του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου), στο τέλος της οποίας, τα μέλη της χορωδίας του Δ. Κ. Π. Π., προσέφεραν ποικιλία χειροποίητων εδεσμάτων, τα οποία κατασκεύασαν με τα ίδια τους τα χέρια.
Την ημέρα της εορτής (Δευτέρα 24 Μαΐου), το πρωί  έγινε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, το δε βράδυ στην όμορφη κεντρική πλατεία της πόλης έλαβε χώρα συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Εν Χορδαίς», αφιέρωμα στα «Ερωτικά» του Μίκη Θεοδωράκη και στο Μάνο Λοϊζο.
Το σύνολο των εκδηλώσεων παρακολούθησε πλήθος λαού και επισήμων.
Από το Σάββατο 5  Ιουνίου θα ξεκινήσει σειρά νέων εκδηλώσεων, με ευρεία συμμετοχή των τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου, και με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  2010».