Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 5:59:36 μμ
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 22:02

Μέρες έκφρασης και δημιουργίας Φίλων Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη

texni
Στις 10 Μαρτίου 2011 εγκαινιάσθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ, η Διεθνής Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής ‘’Τα παιδιά, λουλούδια του Πλανήτη Γη’’, στην οποία συμμετέχουν 25 χώρες. Την έκθεση πραγματοποίησαν σε συνεργασία οι Φίλοι του Ιδρύματος ‘’Μελίνα Μερκούρη’’ και η ΔΕΘ. Χορηγός της είναι η HELEXPO, και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Απριλίου 2011. Στην έκθεση αυτή εκτίθενται έργα παιδιών που επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή και σε αριθμό ανέρχονται στα 584. Μεταξύ αυτών εκτίθεται και έργο της μαθήτριας της ΤΕΧΝΗΣ Μαρίας Μπενασβίλι.
Παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής λειτουργούν στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ περίπτερα φορέων της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον, στα οποία προβάλλουν τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητές τους, όπως το Τελλόγλειο Ίδρυμα, το Βαφοπούλειο, το Άσυλο του παιδιού, το Χαμόγελο του παιδιού κ.ά. Η ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς έχει επίσης περίπτερο, όπου μέσα από αφίσες αφηγείται την ιστορία και τις πρωτοβουλίες της σε διαφόρους τομείς πολιτισμού (Εικαστικών, Θεάτρου, Χορού, Μουσικής, Λόγου κ.ά).
Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Παιδικής Ζωγραφικής ‘’Τα παιδιά, λουλούδια του Πλανήτη Γη’’ πραγματοποιούνται, στον ίδιο χώρο, εκδηλώσεις από φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Εκδηλώσεις χορού, μουσικής, θεάτρου κ.ά.
Στις 18 Μαρτίου 2011 η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς πραγματοποίησε τη δική της εκδήλωση. Μαθητές του τμήματος Μουσικής πραγματοποίησαν συναυλία με απόλυτη και εξαιρετική επιτυχία, αποσπώντας το θαυμασμό και τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.
Με τις νεανικές τους φωνές και το ανάλογο κέφι της ηλικίας τους απέδωσαν τραγούδια, όπως ‘’Λιωμένο παγωτό’’, ‘’Κίτρινα ποδήλατα’’, ‘’Ο Βασιλιάς της πόλης’’ κ.ά. Ο Κωτσαρής Γιώργος, η Κεσόγλου Αναστασία και η Παπαδοπούλου Βάσια έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και εντυπωσίασαν με τις φωνές τους, την άνεση, το ρυθμό, το κέφι και την ποιότητά τους. Την κεφάτη διάθεσή τους τη μετέδωσαν και στο πολυπληθές ακροατήριό τους, που αποτελούνταν κυρίως από μαθητές των σχολείων της Θεσσαλονίκης και ξεπερνούσαν σε αριθμό τους 350.
Με τις κιθάρες τους συνόδευαν ο Πλακίδης Γιώργος, ο Αναστασιάδης Γιάννης, ο Μιχαηλίδης Γιώργος, ο Κωτσαρής Γιώργος, ο Παπαδόπουλος Βασίλης και με τα ντραμς ο Ιωαννίδης Αλέξης. Στη διάρκεια της συναυλίας, που κράτησε περίπου μία ώρα, κυριαρχούσε το κέφι, η αυθόρμητη συμμετοχή του κοινού, η ποιότητα της μουσικής και του τραγουδιού, ο ανυπόκριτος ενθουσιασμός του ακροατηρίου και η απόλυτη αποδοχή της πρωτοβουλίας. Οι υπεύθυνοι του τμήματος Μουσικής Μιχάλης Μήρτσιος και Γιάννης Καμπαγρηγόρης, που είχαν και την επιμέλεια της εκδήλωσης, απέσπασαν τα συγχαρητήρια και τα χειροκροτήματα των γονιών των μαθητών και του ακροατηρίου.
Η εκπροσώπηση του Κιλκίς από την ΤΕΧΝΗ στη Διεθνή Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής και στις ‘’Μέρες έκφρασης και δημιουργίας’’ των Φίλων του Ιδρύματος ‘’Μελίνα Μερκούρη’’ και της ΔΕΘ ήταν αντάξια της ιστορίας και πορείας της, των 30 χρόνων.