Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 9:40:18 πμ
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 17:59

Μια παράσταση για την διαφορετικότητα, πλασμένη με το ‘’Όνειρο’’ του Αντώνη Τσαπατάκη

Στο κατάμεστο από γονείς και παιδιά Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης σχημάτισε ένα διαφορετικό όνειρο με υφές ενσυναίσθησης και τρυφερότητας.

 

‘’Το όνειρο του Τόνυ’’ μια θεατρική  παράσταση για την διαφορετικότητα,με κεντρικό ήρωα ένα κινητικά ανάπηρο αγόρι, μετέφερε πολλά διδακτικά μηνύματα στο ενθουσιώδες κοινό  για την αξία της αγάπης, τη διαχείριση του φόβου και την εσωτερική δύναμη του καθενός να ανανοηματοδοτεί και να χρωματίζει με αισιοδοξία τη ζωή του.

Ο Τόνυ, με τη βοήθεια της Χαράς, ανακάλυψε στο πρόσωπο του τυφλού συνομηλίκου του Άρη την πηγή της φιλίας, που τροφοδότησε τα δύο παιδιά με τη δύναμη της αντίστασης στον φόβο που μίκραινε συνεχώς, δίνοντας τη θέση του στην καλοσύνη και την αλληλεγγύη, με τα οποία εφοδιάστηκαν για την αντιμετώπιση και την αναπλήρωση των δυσκολιών της ζωής τους.   

Την παιδική παράσταση διοργάνωσαν ο Δήμος Κιλκίς, το ΚΔΑΠ ΜεΑ και το ΚΔΑΠ ‘’Ιππόκαμπος’’ έχοντας ως φιλοξενούμενό τους τον συγγραφέα του παραμυθιού ‘’Ο Τόνυ και ο κύριος Φόβος’’ Αντώνη Τσαπατάκη, παραολυμπιονίκη της κολύμβησης.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο ιδιοκτήτης του ‘’Ιππόκαμπου’’ Νίκος Τερζής καλωσόρισαν με εγκαρδιότητα τον καλεσμένο τους επαινώντας τον για το θάρρος του να μετασχηματίσει την περιπέτεια του ατυχήματός του σε δύναμη για τη ζωή και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης, μετά το τέλος της παράστασης, μίλησε σύντομα για το βιβλίο του και ενθάρρυνε τα παιδιά να φοβίσουν τους φόβους τους με τα όνειρά τους και να μην τους αφήνουν να τρυπώνουν στις σκέψεις τους.