Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:58:44 πμ
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 11:44

Μπλόκο Μασκαράδων απέκλεισε τον πεζόδρομο

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων που διοργάνωσαν για μια ακόμη φορά ο Δήμος Κιλκίς, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού και το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων. Αναλυτικότερα, το πρωί του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, 58 ομάδες παιδιών, δηλαδή συνολικά περίπου 500 άτομα, για να πάρουν μέρος στο κυνήγι του θησαυρού και το κέντρο της πόλης πήρε χρώμα, κέφι και ζωντάνια.
Οι συμμετέχοντες πήραν τις οδηγίες για το παιχνίδι και την διαδικασία από τον πρόεδρο του ΟΠΟΝΓΑ κ. Χρήστο Σπίγκο ενώ σύσσωμο το προσωπικό του Οργανισμού ήταν στον πεζόδρομο επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή διοργάνωση.
Την εκκίνηση έδωσε  ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Τερζίδης
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα στο Μπλόκο των Μασκαράδων που έγινε στο ίδιο σημείο, όπως κάθε χρόνο.
Η αυστηρή, ανελέητη και ανιδιοτελής πενταμελής επιτροπή που ορίστηκε, αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία κατέταξε τις ομάδες σύμφωνα με τη βαθμολογία που έλαβαν καθώς και το χρόνο τερματισμού τους:
Πρώτη Ομάδα: Οι βαρώνοι του χωριού
Δεύτερη Ομάδα: Σύστημα Φουρτούνα
Τρίτη Ομάδα: Ναυαγοί
Στο Μπλόκο των Μασκαράδων ο κόσμος κατέκλυσε τον πεζόδρομο που μεταμορφώθηκε σε μια χαρούμενη και πολύχρωμη πολιτεία από γονείς και παιδιά. Παιδιά κάθε ηλικίας που είχαν μασκαρευτεί και έσπευσαν για να απολαύσουν ζωντανή μουσική, να μάθουν τους νικητές στο Κυνήγι του Θησαυρού, να χορέψουν, και να παίζουν με τις σερπαντίνες και τα κομφετί.
Ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και παρέδωσε το χρηματικό έπαθλο στην νικητήρια ομάδα.
Στο σημείο αυτό αξίζει να υπογραμμιστεί η σημαντική προσφορά στην όλη διοργάνωση, των 30 εθελοντών του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων που βοήθησαν για να διεξαχθεί το παιχνίδι αλλά και το μπλόκο των μασκαράδων. Χωρίς τη συμβολή τους, θα ήταν αδύνατο  να πραγματοποιηθεί η όλη διοργάνωση.