Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:17:23 πμ
Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 20:47

Ο ετήσιος χορός των Ρυζίων


rizia
Μέρα καλή, μέρα χαράς, μέρα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας ήταν για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρυζίων η Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, η οποία άρχισε με τον καθιερωμένο εκκλησιασμό, την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Πρόεδρο του συλλόγου Λέρη –Αντωνίου Γιαννούλα, την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση.Η συνέχεια δόθηκε στο οικογενειακό κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» του Πολυκάστρου, όπου πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του συλλόγου και μας περίμενε ο παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά και άλλα νηστήσιμα εδέσματα.
Παρ’ όλη την κρίση και τη δυσμενή οικονομική κατάσταση η μεγάλη αίθουσα γέμισε ασφυκτικά. Παππούδες και γιαγιάδες, γονείς και φίλοι του συλλόγου καμάρωσαν τους φουστανελοφόρους χορευτές του παιδικού χορευτικού συγκροτήματος, οι οποίοι απότισαν φόρο τιμής στους θρυλικούς ήρωες του ΄21 χορεύοντας ρουμελιώτικους και μοραΐτικους παραδοσιακούς χορούς.
Μικροί και μεγάλοι συνέφαγαν και συνδιασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική μέχρι αργά το απόγευμα. Όλοι τους ήταν ενθουσιασμένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι από την ωραία ημέρα, που έζησαν .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δημοτική και Τοπική ηγεσία, η Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανατολικορωμυλιωτών, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Ποντίων Αξιούπολης, Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου, του συλλόγου Γυναικών «Η ΕΥΚΡΑΝΤΗ» Πολυκάστρου, Καλλίνδροιας, Τούμπας, Στάθη, Μεσιάς, ¨ΑΡΙΩΝΑ» Κουφαλίων, «ΠΓΑΣΟΣ» Θεσσαλονίκης και πολύς κόσμος.