Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 12:49:54 πμ
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 21:28

"Ο Καραγκιόζης Δασοφύλακας" από το Θέατρο Σκιών Χατζή

xatzis
Το Κέντρο Πολιτισµού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς,ο Δήµος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ Δήµου Κιλκίς παρουσιάζουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης δασοφύλακας» από το «Θέατρο Σκιών Χατζή» το Σάββατο 10 Νοεµβρίου 2012 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών της Δηµοτικής Κοινότητας Νέας Σάντας.
Το «Θέατρο Σκιών Χατζή» έχει πολύχρονη παρουσία σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ για τη συνολική παρουσία του και τις παραστάσεις του έχει τιµηθεί µε πολλές διακρίσεις. Πλούτισε το ρεπερτόριο του Θεάτρου Σκιών µε πολλά νέα έργα, ενώ η δουλειά του σε φιγούρες, αφίσες και σκηνικά έτυχε γενικής αναγνώρισης.
Οι παραστάσεις του είναι ένα θέατρο µάχιµης επικαιρότητας, ώριµος καρπός της πολύτροπης θητείας του στον κόσµο του Θεάτρου Σκιών. Συνδυάζουν τον τοπικό πολιτιστικό θησαυρό µ' έναν επίκαιρο και σύγχρονο λόγο, µεταφέροντας την παράδοση και την ταυτότητα τού χθες στη φωνή, τα οράµατα και τις ανησυχίες τού σήµερα, µε πληθώρα λαογραφικών, ηθογραφικών και εθνογραφικών στοιχείων.
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Όταν η ασυνειδησία και το άνοµο συµφέρον παίρνουν τη µορφή πυρκαγιών στις στράτες της Ελλάδας, ο Καραγκιόζης αναλαµβάνει καλοκαιριάτικα δασοφύλακας στο δάσος και ... «φωτιά στα µπατζάκια του». Άνθρωποι, ζώα και τέρατα µπλέκονται σε µια σπαραξικάρδια κωµωδία, όπου το κοινό καλείται να αποποιηθεί τον ρόλο τού θεατή και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του για ένα δέντρο, για µια γλάστρα βασιλικό, για ένα καταπράσινο δάσος, για το δικαίωµα στο όνειρο.
Κείµενο: Γιάννης Χατζής
Καραγκιοζοπαίχτες: Γιάννης και Παναγιώτης Χατζής
Ελεύθερη είσοδος για το κοινό
Η παράσταση είναι ενταγµένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014 του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος ΕΣΠΑ 2007-2013.