Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 2:52:07 πμ
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 14:05

‘’Ο μικρός Νικόλας και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού’’ σε τρεις κινηματογραφικές προβολές

Ο αγαπημένος ήρωας της γνωστής σειράς παιδικών βιβλίων ‘’Ο Μικρός Νικόλας’’ των Ρενέ Γκοσινύ και Ζαν Ζαν Σεμπέ, ζωντανεύει ξανά στις οθόνες σε μια νέα περιπέτεια που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους μικρούς ή μεγάλους φίλους του.

 

Η ταινία βασίζεται στον αξιαγάπητο ήρωα, αποτελεί όμως πρωτότυπη ιστορία σε σενάριο των Ζουλιέν Ραπενό και Ματίας Γκαβαρύ και θα προβληθεί στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο το Σάββατο 6 την Κυριακή 7 και την Τρίτη 9 Αυγούστου με ώρα έναρξης στις 21:30.

Η γαλλοβελγική παραγωγή προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιουλίου και προσφέρεται μεταγλωτισμένη στα ελληνικά. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ίλαν Ντέμπραμπαντ, Ζαν-Πολ Ρουβ, Οντρέ Λαμί, Πιερ Αρντιτί, Γκρέγκορι Γαντεμπουά.

Ο 9χρονος Νικόλας λατρεύει να περνάει τον χρόνο του απολαμβάνοντας την θαλπωρή της οικογένειάς του και διασκεδάζοντας με τους φίλους του και την ομάδα που έχουν φτιάξει, τους ‘’Ανίκητους’’. Περιπέτειες, σκανδαλιές, η ζωή τους δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξέγνοιαστη! Όταν όμως ο μπαμπάς του Νικόλα προάγεται σε μια καινούργια θέση εργασίας και η οικογένεια θα πρέπει να μετακομίσει στην Νότια Γαλλία, την μέχρι πρότινος ανεμελιά διαδέχεται η ανησυχία για τον Νικόλα καθώς βλέπει τον όμορφο κόσμο του να καταρρέει.

Οι ‘’Ανίκητοι’’ θα αναλάβουν δράση, και θα οργανώσουν ένα επικό κυνήγι θησαυρού με σκοπό να ανατρέψουν την νέα πραγματικότητα και να κρατήσουν τον Νικόλα κοντά τους. Και κάπως έτσι ξεκινάει η καινούργια περιπέτεια του ασταμάτητου Μικρού Νικόλα, του πιο διάσημου σχολιαρόπαιδου που έχει συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών με τις αφηγήσεις του, τις σκέψεις και τις σκανταλιές του. Και φυσικά δεν είναι μόνος: γύρω από τον Νικόλα, ο οποίος μεγαλώνει σε μια απροσδιόριστη πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του ‘50 και του ‘60, γνωρίζουμε την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συμμαθητές και τους δασκάλους του, οι οποίοι και συμπληρώνουν το παζλ των ξεκαρδιστικών ιστοριών του.

Η συγκινητική κωμωδία θα ταξιδέψει τους μικρούς φίλους για ακόμη μία φορά στον κόσμο του Νικόλα, των σκέψεων και των ονείρων του και θα τους κάνει να ανακαλύψουν στην πορεία πτυχές και του δικού τους εαυτού.