Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 12:01:28 μμ
etpa
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 09:52

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χειμαδιού ευχαριστεί

Συντάκτης:

Την Κυριακή 04.10.2020 είχαμε την χαρά να εγκαινιάσουμε το Παραδοσιακό Μουσείο Χειμαδιού «Κάθε τόπος και η Ιστορία του», με πλήθος διακεκριμένων καλεσμένων.

 

Μ αυτή την εκδήλωση γνωρίσαμε στους καλεσμένους αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας.

Ο Σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Πασσαλίδη Θεόδωρο που με την παρουσία του και την ομιλία του επικοινώνησε στοιχεία της ιστορίας από τις περιοχές του Πόντου και της Θράκης.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Κιλκίς, εταιρείες και πρόσωπα που συνετέλεσαν  για την επιτυχία της εκδήλωσης καθώς και την ίδρυσή του.

Συγκεκριμένα την Εταιρία της Kleemann, την  Polieco Hellas, τους πολιτιστικούς συλλόγους «Θρακική Εστία Κιλκίς», τον Πολιτιστικό σύλλογο Καστανούσας και Πετρωτού, καθώς επίσης να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ. αθλητισμού – παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Κιλκίς, κ. Θεοδωρίδη Δημήτρη, τον κ. Πέτρο Γεωργού με το παραδοσιακό του εργαστήρι φορεσιών, τον κ. Σουμελίδη Γεώργιο, ο οποίος με την εξαιρετική συλλογή του μας εμπλούτισε το Μουσείο.

Με την συμβολή όλων των παραπάνω και την προσωπική εργασία των ιδρυτών και μελών του συλλόγου καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας και να  βάλουμε πλεύση να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο του Μουσείου. Έχοντας σαν σκοπό να γνωρίσουμε σε όλο και περισσότερο κόσμο την παράδοση και να προσελκύσουμε ανθρώπους με αντίστοιχα ενδιαφέροντα.

Ενημερώνουμε πως το παραδοσιακό Μουσείο είναι επισκέψιμο κάθε Σάββατο 17:00μμ-19:00μμ και Κυριακή 11:00πμ-13:00μμ.

Με τιμή

Το ΔΣ του συλλόγου