Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 9:50:15 πμ
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 13:44

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας στηρίζει τα γενναία παιδιά που αντιμετωπίζουν τον παιδικό καρκίνο

Με μήνυμα στήριξης στα γενναία παιδιά που αντιμετωπίζουν τον παιδικό καρκίνο έκοψε τη βασιλόπιτα ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.

O Μητροπολίτης Κιλκισίου κ.κ.Βαρθολομαίος ευλόγησε τη βασιλόπιτα με την παρουσία του  Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Γουμενίσσης π. Ιγνατίου Καλογεράκη ο οποίος μετέφερε τις ευχές για τη νέα χρονιά του Μητροπολίτου Γουμενίσσης κ.κ.Δημητρίου.

Η Πρόεδρος Γεωργία Κολεσιώτου αφού ευχαρίστησε επώνυμους και ανώνυμους που στήριξαν και στηρίζουν το έργο του Συλλόγου, τόνισε την αναγκαιότητα της λειτουργίας του μαστογράφου  στο Νοσοκομείο Κιλκίς προκειμένου γυναίκες του Κιλκίς και της Παιονίας να εξετάζονται δωρεάν με το Πρόγραμμα «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ».

Ανακοίνωσε επίσης ότι στις 15 Φεβρουαρίου 2024, παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ που ιδρύθηκε από την αείμνηστη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το αμέσως προσεχές διάστημα εκπαιδευόμενοι εθελοντές του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας θα μπορούν να παίρνουν  δείγμα από όποιον επιθυμεί να γίνει δότης μυελού των οστών. Μία πράξη που θα χαρίσει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Παιδιά του Κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς με την κατηχήτριά τους Πασχαλίνα Καρυοφύλλη και τις βοηθούς Αναστασία Θεοδωρίδου, Κωνσταντίνα Κουφάκη και Τσιρτσίδου Ραφαηλία κρατώντας κίτρινα μπαλόνια - το συμβολικό χρώμα κατά του παιδικού καρκίνου, κίτρινο κορδελάκι - συνοδευόμενα από το Χρήστο Αλεβιζάκη, κιθάρα και Σπύρο Δεληστογιαννάκη, κρουστά, έδωσαν μία ευχάριστη νότα με παιδικά τραγούδια που υμνούσαν το Θεό και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκομένους. Το μήνυμα της ελπίδας για ζωή πλημμύρισε ολόκληρη την αίθουσα της ΛΑΦ.

Ακολούθησε γεύμα με νοστιμότατο φαγητό από το Catering Αρτοζαχαροπλαστείο Φωτιάδη συνοδευόμενο από την ποιοτική μουσική των Νίκου Χρηστίδη, μπουζούκι - τραγούδι, Ιωάννας Κουρκούδιαλου, βιολί – τραγούδι και Πλάτωνα Τσιπίδη κιθάρα – τραγούδι, ενός μουσικού σχήματος που μόνο θετικά σχόλια απέσπασε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Ιωάννης Χατζηαποστόλου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Κιλκίς Νικόλαος Παλαμούτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Κιλκίς Θεόδωρος Βαφειάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κιλκίς Άννα Δημάκη, Όλγα Ζαραλή, Χριστόφορος Μουρατίδης και Ελένη Πατλάκη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Ν.Κιλκίς Κωνσταντίνος Γρίβας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αξιούπολης «ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ» Κωνσταντίνος Ζηλελίδης, μέλη και φίλοι - αρωγοί του Συλλόγου.

Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εκδήλωση θα αγοραστεί μόνιτορ το οποίο θα διατεθεί στο Παιδογκολογικό Τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, εκεί  όπου οι μικροί ήρωες με τις γενναίες ψυχές αγωνίζονται δίδοντας μαθήματα θάρρους σε όλους τους ενήλικες.

Σε αυτούς τους μαχητές ευχόμαστε να χτυπήσουν γρήγορα το κουδούνι της νίκης!!

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας