Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:15:40 μμ
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:55

Ο χορός των φορέων ατόμων με αναπηρία

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στον ετήσιο χορό που διοργάνωσαν  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «ΒΗΜΑΤΙΖΩ», το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, το ΕΕΕΕΚ, το Ειδικό Σχολείο και το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κιλκίς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης, ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Παναγιώτα Μαρινίδου, Γιώργος Γεωργαντάς και  Περικλής Κολότσιος, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Φωτιάδης, η Δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου.


Στον χορό παρευρέθησαν γονείς και μέλη του Συλλόγου, Υποστηρικτές και φίλοι, καθώς και παιδιά. Οι διευθυντές και πρόεδροι των φορέων ειδικής αγωγής, κ. Παπαδόπουλος Αριστείδης, Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου, η κ. Χριστίδου Φωτεινή, Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ, η κ. Καλλισθένη Πάκκα, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και νομαρχιακή σύμβουλος και ο κ. Σπίγγος Χρήστος Πρόεδρος  του ΚΔΑΠμεΑ, υποδέχτηκαν τον κόσμο σε μια καλά οργανωμένη εκδήλωση, όπου όλοι οι καλεσμένοι φίλοι και υποστηρικτές, τα παιδιά με αναπηρία και οι γονείς πέρασαν ευχάριστα.
Ο φετινός χορός έχει ιδιαίτερη σημασία για την αναπηρία στο νομό Κιλκίς, αλλά και για τους συμμετέχοντες φορείς. Ο Σύλλογος και οι φορείς ειδικής αγωγής έχουν συνεργαστεί επιτυχώς στο παρελθόν, αλλά πρώτη φορά φέτος διοργανώνουν το χορό τους μαζί. Αυτό είναι σημαντικό διότι, πρώτον προβάλετε η αναπηρία στο νομό συλλογικά και δεύτερον κάθε ένας από τους φορείς απολαμβάνει τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα στον χώρο της αναπηρίας.