Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 7:43:48 μμ
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 23:21

Οι «Αργοναύτες» Κιλκίς στη Σικελία

argonautes-sikelia
Στις 24-30 Αυγούστου η αποστολή του μεγάλου χορευτικού της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» βρέθηκε στο Lascari της Σικελίας για να πάρει μέρος σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Συμμετέχοντα χώρα ήταν η Ρωσία καθώς και ιταλικά συγκροτήματα από την περιοχή της Σικελίας.
Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε παρέλαση με επίδειξη χορευτικών φιγούρων στους δρόμους του Lascari κάτι σαν πρόσκληση για τους κατοίκους και επιβεβαίωση των συγκροτημάτων για την παρουσία τους καθώς και γνωριμία με τους χώρους και την γύρω περιοχή.
Την δεύτερη ημέρα παραμονής έγινε επίσημη υποδοχή των συγκροτημάτων από τον δήμαρχο της πόλης με ανταλλαγή δώρων και  αναμνηστικών και ακολούθησε ξανά παρέλαση των χορευτών στους δρόμους της πόλης. Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η κεντρική παράσταση με συμμετοχή τοπικού χορευτικού συγκροτήματος, του ρώσικου συγκροτήματος και η παράσταση έκλεισε με την παρουσία των «ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ», αποσπώντας τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα των θεατών στην κεντρική  πλατεία  όπου γινόταν η εκδήλωση.
Το βράδυ της επόμενης μέρας η αποστολή του συλλόγου ταξίδεψε 40χλμ. μακρύτερα στο Caccamo μία μεγαλύτερη πόλη όπου είχαν εκδηλώσεις με χορευτικά ιταλικά σύνολα. Αφού έγινε η παρουσίαση όλων των συγκροτημάτων επιδόθηκαν αναμνηστικά από τον δήμαρχο της πόλης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε και τελείωσε με πολύ κέφι χορό και διάθεση ,βάζοντας και πάλι την πινελιά του ποντιακού πολιτισμού, μουσικής και χορού που τόσο άρεσε σε αυτούς που παρακολούθησαν την  παράσταση. Η επόμενη μέρα ήταν ημέρα ξεκούρασης και επίσκεψης σε τουριστικά μέρη της περιοχής η οποία μαζί με την πόλη του Cefalu αποτελούν την καλύτερη τουριστική πρόταση της Σικελίας.
Την αποστολή συνόδεψαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου που μαζί με τον χοροδιδάσκαλο και τα παιδιά του χορευτικού απέκτησαν εμπειρίες, εικόνες αλλά και φίλους στην περιοχή της Σικελίας, αφήνοντας πίσω τους υπόσχεση ότι αυτή η επαφή ήταν μόνο η αρχή  και θα υπάρξει ανάλογο κάλεσμα ώστε να επισκεφθούν το Κιλκίς.
Άλλη μία δράση του συλλόγου έφθανε στο τέλος της, ενταγμένη σε ένα πολύ δραστήριο καλοκαίρι με πολλές αποστολές και παρουσίες και πολυποίκιλες δραστηριότητες.