Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 5:09:02 μμ
etpa
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:11

Όμορφη γιορτή των καλλιτεχνών

Συντάκτης:

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού της κοπής βασιλόπιτας των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς ήταν οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτά, όπου φέτος το Συνεδριακό Κέντρου του Δήμου αποδείχθηκε μικρό για τους χωρέσει όλους. Μικροί και μεγάλοι μαθητές των 16 τμημάτων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή, η οποία ήταν ξεχωριστή για έναν επιπλέον λόγο. Φέτος συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια λειτουργίας των τμημάτων, με τους μαθητές να ξεπερνούν τους 700!


Μια όμορφη γιορτή, κατά τη διάρκεια της οποίας προβλήθηκαν βίντεο από τις δραστηριότητες τους, ενώ την παράσταση έκλεψαν το τμήμα κιθάρας παρουσιάζοντας τραγούδια και το τμήμα χορού λάτιν και ταγκό.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Τερζίδης εξέφρασε την ικανοποίηση και την χαρά του για την μεγάλη συμμετοχή των δημοτών ανεξαρτήτου ηλικίας στα εν λόγω τμήματα, συγχαίροντας όλους τους συντελεστές για την επιτυχία που σημειώνουν ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Φωτιάδης τόνισε ότι ο πολιτισμός δεν έχει έσοδα υπογραμμίζοντας ότι ο ΟΠΟΝΓΑ αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Δήμου Κιλκίς.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ και δημιουργός των τμημάτων Χρήστος Σπίγκος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του που πρωτοξεκίνησαν από κοινού αυτήν την προσπάθεια, πριν δέκα χρόνια, τότε που ήταν λίγοι με αμφιβολίες και αμφισβητήσεις, ενώ τώρα είναι πολλοί και η ζωή δικαίωσε την προσπάθεια τους. «Στο ταξίδι μας αυτό, είχαμε στο πηδάλιο την πίστη μας ενώ στα πανιά μας την αγάπη του κόσμου, η οποία μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε, μας αναζωογονεί. Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά μιας πρώτης προτεραιότητας ανάγκη του ανθρώπου. Δεν είναι μια δραστηριότητα με εμπορικούς όρους εσόδων-εξόδων κέρδους αλλά μια επένδυση στην ποιότητα ζωής, η οποία δεν επιστρέφει ένα μικρό κέρδος αλλά μακροπρόθεσμα επιστρέφει περιουσίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίγκος και καταχειροκροτήθηκε.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας, την οποία ευλόγησε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης π. Απόστολος, ενώ μοιράστηκαν κουμπαράδες και ημερολόγια, μια προσφορά του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.
Εκτός από τις προαναφερθέντες, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Κ. Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Π. Τονικίδης και ο δημ. σύμβουλος Γ. Ηλιάδης.