Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 9:27:17 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Ο γειτονικός δήμος Dojran ξεκίνησε ένα πρόγραμμα συστηματικού καθαρισμού της λίμνης Δοϊράνης με ένα πρωτοποριακό αμφίβιο όχημα.

Σύμφωνα με το Διαχειριστικό Σχέδιο και το Ετήσιο Πρόγραμμα Προστασίας Φύσης στη λίμνη ο δήμος Dojran έχει αποκτήσει το ειδικό αμφίβιο μηχάνημα για τη συλλογή πλαστικών και πράσινων απορριμμάτων και την κοπή των καλαμιών στη λίμνη.

Η Διεθνής ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου. Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των Νοσηλευτών σε κάθε κοινωνία.

Τιμούμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που καθημερινά δίνουν έναν δύσκολο αγώνα για να υπηρετήσουν τον άνθρωπο στη σκληρή μάχη της πανδημίας.

Οι νοσηλευτές και όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας, έδωσαν όλο αυτό το διάστημα με αυταπάρνηση τη μάχη κατά της νόσου covid-19 και τα κατάφεραν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς με αφορμή την ολοκλήρωση της διανομής των πασχαλινών δεμάτων αγάπης προς στις 350 ωφελούμενες οικογένειες που υποστηρίζει ανελλιπώς, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά:

Την Κυριακή 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τον εορτασμό της 103ης Επατείου της Μάχης του Σκρα. Στις 10:30 θα γίνει η Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκρα και στη συνέχεια η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο πεσόντων, οι χαιρετισμοί, ο πανηγυρικός της ημέρας και η κατάθεση στεφάνων.

Το Τμήμα των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Κιλκίς γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε η μεταφορά του σε νέο χώρο επί της 21ης Ιουνίου 77 και Καμπάνη γωνία (είσοδος από την οδό Καμπάνη), στον 3ο όροφο, και είναι ανοιχτό στο κοινό κατά τις ώρες 09:00 π.μ. με 13:30μ.μ.

Η Αυτοδιοικητική οικογένεια του τόπου μας γίνεται σήμερα φτωχότερη καθώς χάσαμε έναν από τους πιο ικανούς λειτουργούς της. Ο Αναστάσιος Σελαλαμζίδης έφυγε ξαφνικά  από κοντά μας προδομένος από την καρδιά του. Αυτή την καρδιά που παλλόταν και χωρούσε όλο το λεκανοπέδιο των Μουριών με τις ομορφιές και με τα προβλήματα που αγωνιζόταν να επιλύσει ως Πρόεδρος στην Κοινότητα του Σ.Σ. Μουριών και ως Αντιδήμαρχος των Μουριών στην Καποδιστριακή του μορφή.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (11-5-2021)

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Γιορτή της Παναγίας, πηγή ζωής, εξωκλήσια με νερομάνα, πηγή νερού (Αγίασμα).

Γεμάτη η πατρίδα μας από τέτοια ¨Αγιάσματα¨ και αντίστοιχα εξωκλήσια στο όνομα της ¨Ζωοδόχου Πηγής¨. Εδώ στο τόπο μας έχουμε στην Πλατανιά, στους Ευζώνους, στον Δογάνη κ.α. Τα οποία εορτάζουν πάντοτε την πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα και είναι κινητή γιορτή αφού σχετίζεται με το Πάσχα.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ". ΜΑΪΟΣ 2021: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου (1914-1923)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
• ΚΥΡΙΑΚΗ 16 MAΪΟΥ, 21:00
Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ.