Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 11:21:36 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Το παλληκάρι από το Κιλκίς είναι γεμάτο συγκίνηση πάνω στον βράχο της Aκρόπολης, ατενίζοντας το σύμβολο του παγκόσμιου πολιτισμού, το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τιμιώτατοι ἀδελφοί καί τέκνα ἐν Κυρίῳ εὐλογημένα,

         Εἰσερχόμεθα, εὐδοκίᾳ καί χάριτι τοῦ ἀγαθοδότου Θεοῦ, εἰς τήν Ἁγίαν καί Μεγάλην Τεσσαρακοστήν, εἰς τόν δόλιχον τῶν ἀσκητικῶν ἀγώνων.

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 20:03

Στη μνήμη Γιώργου Γεωργούση

Συντάκτης:

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου "Ανάσα Ευαισθησίας ν. Κιλκίς" ευχαριστούν θερμά τo Σωματείο Μικροπολιτών  Λαϊκών Αγορών, τον Πρόεδρο Δ.Σ και μέλη, που πρόσφεραν αντί στεφάνου 50 ευρώ εις Μνήμη του αγαπητού συναδέρφου, Γεωργούση Γεώργιο.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και το κοινό χρονοδιάγραμμα της ΕΡΤ και της Digea, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 19 Μαρτίου 2021, η Digea θα προχωρήσει τη μετάβαση στις τελικές, διεθνώς κατοχυρωμένες, συχνότητες εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική.

Με την παρουσία  μόνο των Διευθυντών Ιατρικής, Νοσηλευτικής και  Διοικητικής Υπηρεσίας, σε μία λιτή εκδήλωση, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του Covid - 19, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ηλία Ζάχαρη του Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας και ανταλλάχτηκαν ευχές.

Γράφει η Αναστασία Θεοδωρίδου, Θεολόγος -Σπουδάστρια Εργοθεραπείας.

Ο καταξιωμένος καθηγητής Α.Π.Θ και μουσικοσυνθέτης  Χ. Σταμούλης -γνωστός στην πόλη του Κιλκίς με τη διττή ιδιότητά του- ταράζει τα νερά με το καινούργιο του βιβλίο.   

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 21:42

Ο "Αετός" Κιλκίς στο πλευρό των σεισμόπληκτων

Συντάκτης:

Ο ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Κιλκίς και του Ερυθρού Σταυρού για την ενίσχυση με είδη πρώτης ανάγκης των σεισμόπληκτων συνανθρώπων μας στην Θεσσαλία,  παρέδωσε χθες 10 Μαρτίου 2021,  στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού Κο Πουντζουκίδη τρεις παλέτες με εμφιαλωμένα νερά.

Μέ σεμνότητα καί ἱεροπρέπεια ἐτελέσθησαν οἱ ἀρχαιρεσίες γιά τήν ἀνάδειξη νέου Καθηγουμένου στό Ἱερό Κοινόβιο Ὁσίου Νικοδήμου, ὕστερα ἀπό τήν ἀναχώρηση γιά τούς οὐρανούς τοῦ μακαριστοῦ πλέον Ἀρχιμανδρίτου κυροῦ Χρυσοστόμου, Κτήτορος καί πρώτου Καθηγουμένου τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου ὡς ἐπίσης καί Κτήτορος καί πνευματικοῦ πατρός τοῦ Ἱεροῦ Ἡσυχαστηρίου «Παναγία Ἄξιόν Ἐστιν» Μεσαίου Θεσσαλονίκης.

Η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, φιλόλογος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου, με M. Ed. στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας είναι εισηγήτρια της διαδικτυακής ομιλίας "Ιστορία κι εκφραστικότητα της ποντιακής διαλέκτου".

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (11-3-2021)