espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 11:20:26 πμ

Πολιτισμός

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (6-10-2023)

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 15:30

Εγγραφές στα τμήματα των «Αργοναυτών» για το 2023-24

Συντάκτης:

Οι εγγραφές στα παιδικά μας τμήματα, στα τμήματα χορού όλων των ηλικιών, στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων (λύρα, νταούλι), στα τμήματα παραδοσιακής χειροτεχνίας, χορωδίας και ποντιακού θεάτρου έχουν ξεκινήσει ήδη από 1 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται και τον μήνα Οκτώβριο.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστεί θερμά την οικογένεια της κυρίας Βασιλικής Τσομαίδου και τα τέκνα της για την παράθεση γεύματος προς τους ωφελούμενους του Κέντρου μας, εις μνήμη του συζύγου και πατέρα τους Βασίλη Τσομαίδη.

Επισκεφθήκαμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, όπου συζητήσαμε με την προϊστάμενη κα Γεωργία Στρατούλη και δεσμευτήκαμε να είμαστε δίπλα σε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε από την υπηρεσία σχετικά με την Ευρωπό Παιονίας.

Έγινε αναφορά στην ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΝ, τη «μητρόπολη» των Ευρωπαίων πολιτών στην περιοχή της αρχαίας Βοττιαίας. Οι υπό συζήτηση ταφικοί τύμβοι -σύμφωνα με το πρότυπο γνωστών ελληνιστικών κέντρων, όπως η Πέλλα- βρίσκονταν εκατέρωθεν της οδικής αρτηρίας, που οδηγούσε από την Ευρωπό στην Πέλλα», επισημαίνει η Γεωργία Στρατούλη.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγίων "Αγία Παρασκευή" σας προσκαλεί στην ημερήσια εκδρομή σε περιοχές της Αλμωπίας Πέλλας που διοργανώνει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Το πρόγραμμα της εκδρομής: Αναχώρηση ώρα 09.00 το πρωί από τα Πλάγια για να επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας. Η Μονή πιθανολογείται πως ιδρύθηκε στα 1181 μ.Χ. και ήταν αφιερωμένη αρχικά στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Αδύνατον να εκφράσω με λέξεις τα όσα αισθανθήκαμε κατά της διάρκεια της τριήμερης εξόρμησης (28/9-1/10) του Περιβαλλοντικού Συλλόγου  Περιπατητών στην Πάρο. Είχαμε μικρή συμμετοχή αλλά είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι από την Νάουσα με τον Ρωσικό Ναύσταθμο, από το Πάρκο της Πάρου με τα υπέροχα μονοπάτια, από την Ι.Μ. Ιωάννη Δέτη,  από το παλιό λιμάνι, το ενετικό κάστρο και από όλη την πόλη και τον Ι.Ν. της Παναγίας.

Το δεύτερο φύλλο της εξαιρετικής εφημερίδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγίων Παιονίας «Αγία Παρασκευή» κυκλοφόρησε και διανέμεται δωρεάν σε μέλη και φίλους του Συλλόγου.

Πλούσια η ύλη στην 8σέλιδη εφημερίδα του Συλλόγου, όπου μπορείτε να διαβάσετε:

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ” Παναγιώτης  Δαμιανίδης κατέθεσε στεφάνι στην εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος την περίοδο 1913-1923.

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες στηρίζω τη δημοτική παράταξη «Κιλκίς Μπροστά» με δήμαρχο τον Δημήτρη Κυριακίδη. Με αίσθημα ευθύνης συμμετέχω στον συνδυασμό ως υποψήφια στην Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς.  Είμαι ηθοποιός /σκηνοθέτιδα, απόφοιτη Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης με πρόσφατη δουλειά μου το ανέβασμα του «Μάρτυρα Κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου και το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Γουμένισσας, στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας πολιτιστικής κληρονομιάς , με θέμα για το έτος 2023 <<Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες και του σήμερα>> ,την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου , ώρα 7 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας Γουμένισσας, διοργάνωσε την εκδήλωση  << Στη χριστιανική Γουμένισσα των ανθρώπων και των μνημείων>>.