espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 5:53:38 πμ

Πολιτισμός

Το Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στην Καστανερή Κιλκίς με μεγάλο λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι

Με ένα σύγχρονο αστυνομικό θρίλερ, σφιχτό, με δυνατές ερμηνείες και σενάριο γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές, με την υπογραφή του Τζιορντάνο Τζεντερλίνι, (συν)σεναριογράφου της ταινίας Οι Άθλιοι, συνεχίζουμε τις προβολές στο θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό την Τρίτη 25  και την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ.

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 11:06

Στη Φύσκα το χορευτικό των «Αργοναυτών» Κιλκίς

Συντάκτης:

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Φυσκιωτών και του αξιότιμου προέδρου του, κ. Κυριάκου Φωτιάδη, "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου για την Ιερά Πανήγυρη Προφήτη Ηλία, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2023.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Αγίου Παντελεήμονα που οργανώνει την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023.

Μετά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, συγκροτήθηκε  σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου, για τα έτη 2023- 2024, ως εξής:

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς φέρνει κοντά μας τη Νατάσα Μποφίλιου την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου σε μια συναυλία, γεμάτη με τις μουσικές ιριδίζουσες λάμψεις του καλοκαιριού! Η συναυλία θα δοθεί στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς στις 21:30 και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.   

Με κέφι, μεράκι και ενθουσιασμό συνεχίζονται οι 3ήμερες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του “Old School Festival” στο Παλαιό Αγιονέρι, που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του εορτασμού του Πρ. Ηλία και διοργανώνονται από τον ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟ σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους του χωριού, και την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς.

Με την κατάλληλη διαμόρφωση του προαύλιου του Δημοτικού Σχολείου και την ανάδειξη του κτιρίου του παλιού σχολείου του χωριού, καθώς με το ιστορικό της κατασκευής και λειτουργίας του παλιού σχολείου, δίνεται το βασικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων, που αφορά την ανακατασκευή και αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιρίου σε χώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης για τη νέα γενιά.

Οι δύο αδερφές και άλλες ιστορίες, μια σειρά διηγημάτων του συγγραφέα Γιάννη Τσιτσίμη από τις εκδόσεις Ελκυστής  ταξιδεύουν στο Αγρίνιο για μια βραδιά βιβλιοπαρουσίασης  στο εναλλακτικό καφενείο Σείριος  Αγρίνιο την Δευτέρα 24/7 και ώρα 8μμ. Στην εκδήλωση εκτός από τον συγγραφέα παίρνουν μέρος ο Αγρινιώτης  συγγραφέας Αντώνης Αντωνάκος  που προλογίζει και κρίνει το βιβλίο ενώ την εκδήλωση συνοδεύει με καλοκαιρινούς ήχους φυσαρμόνικας ο δημοσιογράφος  (ΕΡΤ-3) και μουσικός Αλέξανδρος Τριανταφύλλου.

 Η εταιρία θεατρικών παραγωγών ‘’Μέθεξις’’ και ο Χρήστος Τριπόδης παρουσιάζουν αύριο βράδυ στις 21:00 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς ‘’Το Καρναβάλι των Ζώων’’,  το διασημότερο μουσικό παραμύθι που έχει γραφτεί για παιδιά!

Θεϊκή καταγωγή, απόγονος του Ήλιου. Ξένη. Προδομένη. Πρόσφυγας. Γυναίκα. Πιστή στην αιώνια τιμή των όρκων. Πέρα από κάθε λογική και νόμο.

Η ‘’Μήδεια’’, διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, μια τραγωδία πάθους και ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα, έρχεται αυτό το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου.