Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 8:23:17 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Στις 20 Ιουνίου 1913 το Πεδινό Πυροβολικό, από όπου έλκει τιμητικά την ονομασία της η Κοινότητα Πεδινού απελευθέρωνε το χωριό από τους Βουλγάρους. Η συμβολή του Πεδινού έχει ξεχωριστή σημασία στην στρατιωτική προπαρασκευή της ιστορικής  Μάχης του Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-6-2021)

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 19:18

Πολυκαστρινά 2021 από 13 έως 29 Ιουνίου

Συντάκτης:

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τα Πολυκαστρινά 2021 με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σε μια συγκινητική και ζεστή ατμόσφαιρα στο Θέατρο Λόφου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021  η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 26ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων 2021 του Δήμου Κιλκίς. Η γιορτή ποίησης της πόλης μας που ένωσε, μετά από ένα δύσκολο υγειονομικό χειμώνα, τις ανάγκες μας για συνεύρεση, για εξωστρέφεια, για ποιητικό λόγο, για θεατρική επαφή.

Στο Θέατρο Λόφου συναντηθήκαμε όλοι. Ο Γιάννης Σκαρίμπας, η αγαπημένη του πόλη, η Χαλκίδα, διά του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου «Οι φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα» Κώστα Μπαϊρακτάρη, η καμπάνα της εκκλησιάς της Χαλκίδας που ακούγονταν στο βίντεο, οι εκκολαπτόμενοι ποιητές και όλοι εμείς που αγαπάμε την ποίηση.

Το Γραφείο Τουρισμού της Π.Ε. Κιλκίς ευχαριστεί θερμά στους εργαζόμενους της εταιρείας Alumil, τον Κυνηγητικό Σύλλογο Κιλκίς, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Περιπατητών Κιλκίς, τον Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης (και Δοϊράνης), τους υπαλλήλους της Π.Ε Κιλκίς, τους εργαζόμενους του δημοτικού διαμερίσματος Δοϊράνης και όλους όσους συμμετείχαν στην εθελοντική δράση καθαρισμού της λίμνης.

Για τον εορτασμό της 108ης επετείου της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς έχουν προγραμματιστεί στο Κιλκίς οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Δευτέρα  21 Ιουνίου 2021

Ώρα 8:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) Κιλκίς

1η Κυριακή του Ιούνη - Παγκόσμια Ημέρα Επιβιωσάντων του Καρκίνου.

ΝΑΙ, Νοσήσαμε

ΝΑΙ, Δακρύσαμε

ΝΑΙ, Λυγίσαμε

Αλλά

ΔΕΝ Μιζεριάσαμε

ΔΕΝ Μοιρολατρήσαμε

Πλαστικά μπουκάλια, αλλά και γυάλινα, φελιζόλ, μέχρι και σαγιονάρες και παπούτσια, απομάκρυναν από ακτογραμμή 10 χιλιομέτρων στη λίμνη Δοϊράνη, οι περίπου 100 εθελοντές που βρέθηκαν σήμερα στην περιοχή, στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης που διοργάνωσαν η εταιρεία ALUMIL σε συνεργασία με το γραφείο τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς/ διεύθυνση τουρισμού ΠΚΜ και τη στήριξη του τμήματος Αλιείας, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης (- Δοϊράνης) και του Δήμου Κιλκίς.

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η ομάδα RGB Rockets - Guardians – Builders της Ακαδημία ρομποτικής Microstudies στο Κιλκίς, προκρίθηκε μεταξύ 77 ομάδων του πανελλήνιου διαγωνισμού στον τελικό του Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής FLL όπου θα αγωνιστεί με 230 ομάδες από όλο τον κόσμο.