Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 5:49:50 πμ

Πολιτιστικά

   Την Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα "Εκδηλώσεις Μνήμης" για τα θύματα της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, όπως και στο Νομό μας, Κιλκίς, Ποντοηράκλεια, Αξιούπολη και αλλού.

Ο Δήμος Κιλκίς γιορτάζει την 111η επέτειο της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς με ένα εξαιρετικά πληθωρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, που προβάλλουν την πολιτιστική, εκπαιδευτική, καλλιτεχνική, αθλητική και κοινωνική δημιουργία του τόπου μας.

  Η Συνθήκη των Σεβρών (Γαλλία) του Αυγούστου του 1920 -η σημαντικότερη διεθνής επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας,  με την οποία η Ελλάδα έπαιρνε υπό όρους το Σαντζάκιο Σμύρνης και την Ανατολική Θράκη - ακυρώθηκε και αναθεωρήθηκε με την υπογραφή στις 24 Ιουλίου 1923 της Συνθήκης της Λωζάννης (Ελβετία)  με την οποία διαμορφώθηκε η τελική μορφή της Εγγύς Ανατολής, τόσο σε γεωπολιτικό όσο και σε πληθυσμιακό επίπεδο, με την οριστική εκδίωξη των χριστιανικών πληθυσμών από τον κοινό για αιώνες ολόκληρους χώρο της και τη μετεξέλιξή της πια σε πλήρη εθνική επικράτεια των τούρκων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης κοσμήματος της Γεωργίας Γιαλετζή με τίτλο «Χαντροτεχνάσματα»  την Τετάρτη 22 Μαίου 2024  και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού”  της Τέχνης.

Γιόρταζε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 η αμπελοοινική ζώνη της Γουμένισσας και του Ξινόμαυρου. Γιόρταζε και το υπέροχο οινοποιείο ΑΪΔΑΡΙΝΗ με την καθιερωμένη και όμορφη εκδήλωση, «Στις Νότες του Ξινόμαυρου», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες φίλους του κρασιού.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στο Σύνταγμα, όταν Εύζωνες με ποντιακή στολή, πραγματοποίησαν την αλλαγή φρουράς στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, πριν από 105 χρόνια.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας που διοργάνωσαν οι Ανατολικορωμυλιώτες της Γουμένισσας. Με μία πολύ όμορφη εκδήλωση σε γνωστό καφέ  ο σύλλογος του "Αγίου Τρύφωνα" γιόρτασε τη Γιορτή της Μητέρας το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στις 17:30 το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος, το διοικητικό συμβούλιο & οι Αστυνομικοί της Διεθνούς ΄Ενωσης Αστυνομικών Τ.Δ. Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τον Γενικό Γραμματέα Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας  κ . ΖΩΤΟ Θεολόγο για τη δωρεά 40 ιμάντων ίσχαιμης  περίδεσης (τουρνικέ) προς την Ένωσή μας, με σκοπό να διατεθούν προς όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσής μας.

Προσκύνημα στα Ιερά και τα Όσια της Τουρκοκρατούμενης Κύπρου. 1974 - 2024, 50 έτη σκλαβιάς και προσφυγιάς

8η Γιορτή Κερασιού στην όμορφη Φιλυριά το Σάββατο 8 Ιουνίου

Σελίδα 1 από 785