Πολιτισμός
Δανεισμός tablet, e-reader και 800 νέα βιβλία στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη συνεχιζόμενη προσπάθεια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει στα μέλη της, θα βρείτε επιπλέον:
- 800 νέους τίτλους βιβλίων που προστίθενται σταδιακά στην ήδη πλούσια συλλογή μας.
- Δυνατότητα δανεισμού tablet από τα ενήλικα μέλη για περίοδο 10 ημερών με δυνατότητα ανανέωσης επιπλέον 10 ημερών.
Ικανοποιητική η συμμετοχή στην αιμοδοσία του δήμου Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΓια καλό σκοπό κινητοποιήθηκαν σήμερα πολίτες και αθλητικοί παράγοντες του Δήμου Κιλκίς προσερχόμενοι στην εκδήλωση αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και την ΕΠΣΚ.
Η νέα έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς. Εγκαίνια την Κυριακή 21/11
Συντάκτης: Eidisis.grΣύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς-Παιονίας: Μήνας Πρόληψης καρκίνου του μαστού
Συντάκτης: Eidisis.grΜε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς-Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» φέτος δεν πραγματοποιήσαμε καμία εκδήλωση προς αποφυγή συνωστισμού και προστασία των μελών του συλλόγου μας. Mε μέτρα προφύλαξης διανείμαμε μόνο ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας.
Πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής της UNICEF για νεαρή Γεζίντι που μένει στο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.gr«...but I am not for sale» (...αλλά δεν είμαι προς πώληση) κραυγάζει ένα νεαρό, αλυσοδεμένο κορίτσι στη ζωγραφιά νεαρής Γεζίντι, η οποία μένει στο Κιλκίς και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό της UNICEF, με θέμα «Κανένα παιδί δεν είναι προς πώληση».
Εφορία Αρχαιοτήτων Κιλκίς: Ένας νέος αρχαιολογικός χώρος γεννιέται! (Εντυπωσιακές εικόνες)
Συντάκτης: Eidisis.grΕνδιαφέρον πολιτιστικό διήμερο στο Συνεδριακό του Κιλκίς με το 1821 και φωτογραφίες της πόλης
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα εορτασμού της μνήμης των Πολιούχων του Κιλκίς Πεντεκαιδεκα Μαρτύρων.
Η πολιτιστική ατζέντα του διημέρου διαμορφώνεται ως εξής:
Η ζωή τρέχει στο αίμα μας – Αιμοδοσία την Πέμπτη 18/11 στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΜε το κοινωνικό μήνυμα ‘’Η ζωή τρέχει στο αίμα μας, Δώσε αίμα, Χάρισε ζωή’’ ο Δήμος Κιλκίς προσκαλεί τους πολίτες σε αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 13:00, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς.
Ηλίας Καλπάκας: Jukebox Boogle. The Old - Fashioned Radio Show 22:00-23:59
Συντάκτης: Eidisis.grΕγκαίνια της έκθεσης «Εικόνων Τέχνη 2021» με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο
Συντάκτης: Eidisis.grΤελέστηκαν, τη Δευτέρα 15η Νοεμβρίου 2021, τα εγκαίνια της Εκθέσεως «Εικόνων Τέχνη 2021», στην οποία εκτίθενται έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναφορικά με τους Αγίους Νεομάρτυρες και την Επανάσταση του 1821. Τα εγκαίνια τελέστηκαν στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο οποίο στεγάζεται η Έκθεση, επί της οδού Βασιλείου του Μεγάλου 15, στην περιοχή Ρουφ των Αθηνών. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προφυλάξεως κατά του κορονοϊού.
Μετά τον αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο επί εικοσαετία Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, ανέφερε τα εξής:
«Για μία ακόμη φορά ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση εικαστικών τεχνών υπό τον τίτλο ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΕΧΝΗ. Φέτος η Έκθεση συμπίπτει με τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Εντάσσεται, λοιπόν, στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη μεγάλη αυτή επέτειο.
Η Έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη στους Νεομάρτυρες της Πίστεως και στους Αγωνιστές της Ελευθερίας. Άνθη εαρινά εν καιρώ χειμώνος αποκαλεί τους Νεομάρτυρες ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στο Νέον μαρτυρολόγιον. Αγωνίσθηκαν σε δυσχείμερους καιρούς για να μην τουρκέψει το Γένος μας, για να μην χάσουμε τη ψυχή μας και την ταυτότητά μας.
Οι συμμετέχοντες είναι αγιογράφοι, ζωγράφοι και γλύπτες που επελέγησαν με αυστηρά κριτήρια από τα μέλη της Ειδικής Συνοδικης Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω. Ευχαριστώ τους δημιουργούς για την ανταπόκρισή τους και τους συγχαίρω.
Ευχαριστώ εκ μέρους της Επιτροπής μας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την υποστήριξή του. Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου για τη συμπαράστασή του. Ευχαριστώ τον πρώην Γραμματέα της Επιτροπής μας και νυν Σεβ. Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο για την προσπάθεια που κατέβαλε. Η συμβολή του είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ και τα μέλη της Επιτροπής μας, τα οποία είναι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και επιστήμονες. Έχουμε μία αρμονική και παραγωγική συνεργασία.
Ευχαριστώ επίσης τον νέο Γραμματέα της Επιτροπής μας Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Σουπουρτζή, τον επιμελητή της Εκθέσεως, κ. Ευάγγελο Παππά, εικαστικό καλλιτέχνη και συγγραφέα, καθώς και τον συνεργάτη του Συνοδικού γραφείου κ. Δημήτριο Ράπτη.
Ευχαριστώ, τέλος, τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για τη φιλοξενία και τη βοήθειά του. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Έκθεσή μας και με τη βοήθεια του Θεού να διοργανώσουμε στο μέλλον μία νέα Έκθεση, με διαφορετική όμως θεματολογία.»
Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, ανέγνωσε χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος λόγω εκτάκτου υποχρεώσεως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.
Μετά την ανάγνωση του μηνύματος του Μακαριωτάτου, ο Θεοφιλέστατος Αρχιγραμματεύς τόνισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος μέσα από τις 261 εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται καθόλη τη διάρκεια του έτους από τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας μας με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, πρωτοπορεί στην προβολή της σημαντικής αυτής επετείου και διαβίβασε προς όλους την πατρική ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ο οποίος, όπως τόνισε, εμπνεύστηκε και υποστήριξε τις Εκδηλώσεις.
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 και λειτουργεί Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 13:30, ενώ Κυριακή από τις 11:30 έως τις 13:30 θα πραγματοποιείται ξενάγηση σε ομάδες επισκεπτών και σε μαθητές σχολείων από τον Επιμελητή της Εκθέσεως κ. Ευάγγελο Παππά και από τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).