espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 10:05:52 μμ

Πολιτισμός

https://www.youtube.com/eidisisgr
Γίνε φίλος της webTV του Δημοσιογραφικού Οργανισμού ΕΙΔΗΣΕΙΣ του ν. Κιλκίς. Ακολούθησέ μας στο Youtube για να βλέπεις επιλεγμένα βίντεο, που αφορούν το νομό Κιλκίς, τους φορείς και τους ανθρώπους του, πάντα με την αξιοπιστία των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού που σέβεται τους κιλκισιώτες.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-10-2021)

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της λατρευτικής συνάξεως του περιώνυμου Ιερού Ναού Αναλήψεως Βόλου.

Πριν την απόλυση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ.Δαμασκηνός Κιαμέτης, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, των υπολοίπων λειτουργών Πατέρων και των μελών του ενοριακού εκκλησιαστικού συμβουλίου, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο, αναφερόμενος την τριακονταετή φιλία τους και στους άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς που την διέπουν. Επίσης προσέφερε στον Σεβασμιώτατο έναν σταυρό ευλογίας ευχόμενος με θερμούς λόγους αγάπης μια αγλαόκαρπη Ποιμαντορία.

Με σεβασμό, θλίψη και οδύνη μπροστά στο ανθρώπινο δράμα της απώλειας αλλά και θαυμασμό για την δύναμη της ψυχής της, απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και σε όλους τους συντρόφους μας για την απώλεια της αγαπημένης μας Προέδρου Φώφης Γεννηματά.

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 14:02

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από το Σύλλογο "ΒηματίΖΩ"

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «Επιχορήγηση του ΝΠ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» για την υλοποίηση του Έργου «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» με κωδικό ΟΠΣ 5001582, στο πλαίσιο  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020,

Η φετινή χρονιά ωρίμασε, ο κύκλος της κλείνει όπου να ᾽ναι. Οι πληθωρικές επετειακές εκδηλώσεις για την εθνεγερσία, δύο αιώνες από εκείνα τα χρόνια, οσονούπω θα απομείνουν αναμνήσεις, αφήνοντάς μας μιαν αίσθηση επιβιωματικής ελπίδας, αλλά και (είθε…) μια συναίσθηση για το δικό μας συλλογικό και ατομικό θεάρεστο ρόλο σε ένα άπελπι περιφερειακό και παγκόσμιο σκηνικό.

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021  συνήλθαν τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τη διετία 2022-2023 καθορίστηκε ως ακολούθως:

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας" την Κυριακή 23/10 και ωρα 17.00 θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Εκλογοαπολογιστική συνέλευσή του.

Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου.

Την απελευθέρωσή της από την οθωμανική σκλαβιά γιόρτασε σήμερα, 23 Οκτωβρίου, η Παιονία με εκδηλώσεις στη Γουμένισσα, Ιστορική έδρα του δήμου Παιονίας.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση, στους εορτασμούς για την 109η Επέτειο της απελευθέρωσης της Γουμένισσας και της Επαρχίας Παιονίας.

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 20:13

Το ΚΔΑΠ Kinesis for kids μιλά για την υγιεινή διατροφή

Συντάκτης:

Η εβδομάδα αυτή ήταν αφιερωμένη στην υγιεινή διατροφή. Έτσι λοιπόν, οι μικροί μας φίλοι την ώρα της ζωγραφικής σήκωσαν τα μανίκια και ξεκίνησαν να φτιάχνουν το φανάρι της υγιεινής διατροφής. Σχεδίασαν και χρωμάτισαν το φανάρι της και στη συνέχεια, κόλλησαν τα φαγητά στη σωστή σειρά!