espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 8:56:52 μμ
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 18:08

Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς: Τα μέλη μας «μάτωσαν» για όσα δεν μπόρεσε να κάνει η Αυτοδιοίκηση

Από το Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς λάβαμε την ακόλουθη απάντηση στα όσα ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Κιλκίς, Άκης Πιπερίδης:

 

Χαιρετίζουμε τη νέα δήλωση και ήδη δημοσιευθείσα, από την Πέμπτη 10η  Μαρτίου 2022, στην ηλεκτρονική εφημερίδα του ειδησεογραφικού μέσου <ΕΙΔΗΣΕΙΣ>, του πρώην αντιδημάρχου και του νυν δημοτικού σύμβουλου κ. Άκη Πιπερίδη, στον όποιο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στην ενασχόλησή του με τα τοπικά δρώμενα.

Ορθά τονίζεται η ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων, αναφορικά με το μείζον ζήτημα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο έως και σήμερα παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι  τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς μάτωσαν και ματώνουν κάθε μέρα για να ανταπεξέλθουν σ’ αυτά που η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπόρεσε, αλλά και ούτε -σε κάποιες των περιπτώσεων- δεν μπήκε καν στον κόπο να σκεφτεί να πράξει για τ’ αδέσποτα..

Αποσκοπούμε στην Αυστηρή τήρηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή των θεσπισμένων νόμων για τη διαφύλαξη της ευζωίας των αδέσποτων αλλά και των οικόσιτων ζώων συντροφιάς.

Αντί κάποιοι αιρετοί να στρέφονται κατά των καταγγελλόντων, καλό θα ήταν να αναρωτηθούν για την αλήθεια και βασιμότητα των προβλημάτων που καταγγέλλουμε και να αναλάβουν δράση για να τα διορθώσουν, εξάλλου γι’ αυτό εκλέχτηκαν, θέτοντας προφανώς τον εαυτό τους στην διάθεση των πολιτών!

Διεκδικούμε την φροντίδα των τετράποδων, όπως ο νόμος ορίζει και όπως ο στοιχειώδης πολιτισμός επιβάλει. Και αν αυτό μας καθιστά αιμοδιψείς στα μάτια κάποιων, μάλλον αυτοί είναι που έχουν χάσει την έννοια και την σημασία των λέξεων.

Η απαξίωση από οποιονδήποτε, απέναντι σε ανθρώπους που χρόνια στάθηκαν πυλώνες στο πλευρό του δήμου με όποιο κόστος, σωματικό, ψυχικό, οικονομικό, στο τέλος εκθέτει τον ίδιο.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι όποιος και να είναι ο άνθρωπος που δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα αδέσποτα, υποχρεώσεις που για να πραγματωθούν πληρώνονται με δημόσιο χρήμα, θα μας βρει μπροστά του.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΚΙΣ