Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021, 9:42:39 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Κάθε σπίτι κρύβει λίγη αγάπη που μπορεί να απλωθεί και να στηρίξει, με λίγα ταπεινά υλικά, ένα σπιτικό πιο φτωχικό δίπλα στη γειτονιά του για να είναι οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα πιο φωτεινές για όλους και η ελπίδα της Ανάστασης μια θαρρετή ομολογία.

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από αυτά που έως τώρα είχαμε συνηθίσει. Η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει και στην αλλαγή αυτή εντάσσονται και συνήθειες και έθιμα της γιορτής του Πάσχα.

Υπό άλλες συνθήκες οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids μαζί με τα παιδιά θα κατασκεύαζαν όμορφες δημιουργίες καλλιτεχνικής αλλά και μαγειρικής φύσεως, στεφάνια, αυγά, κουλουράκια και λαμπάδες, δίνοντας ένα νόημα χαράς στις πασχαλινές ημέρες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (20-4-2021)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 76η εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κιλκίς, την Κυριακή 18 Aπριλίου 2021, στις 9:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ., στα γραφεία του συλλόγου (έναντι πρώην Δημαρχείου), τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας που διανύουμε. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλοί εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και νέα μέλη, ενισχύοντας το απόθεμα αίματος της τράπεζας.

Του Νίκου Κουζίνη.

Στις 21 Φεβρουαρίου, 1.800 περίπου Έλληνες αγωνιστές κατευθύνθηκαν προς την Μονή της Παναγίας Δοβρά και από εκεί επιτέθηκαν εναντίον της Βέροιας χωρίς αξιόλογο αποτέλεσμα. Σημαντική, αντίθετα, νίκη σημείωσαν οι επαναστάτες στις 12 Μαρτίου στη μονή της Δοβράς με επικεφαλής τον αρματολό Γερο-Καρατάσο (Αναστάσιος Καρατάσος), τον Αγγελή Γάτσο και τον Ζαφειράκη σε μάχη εναντίον 4.000 Τούρκων, που εγκατέλειψαν το πεδίο τής μάχης με μεγάλες απώλειες (300 νεκροί και πολλοί τραυματίες).

Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 19:27

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς ευχαριστεί την Kleemann

Συντάκτης:
  • Προς: κ. Νικόλαο Κ. Κουκούντζο, Πρόεδρο Δ.Σ. Kleemann Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. και κ. Κωνσταντίνο Ν. Κουκούντζο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Kleemann Ελλάς Α.Β.Ε.Ε.
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 22:28

Γυμνάσιο Πολυκάστρου σχολικό έτος 1957-1958

Συντάκτης:

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Το Σεπτέμβρη του 1957 (πριν από 64 χρόνια) στο Πολύκαστρο των 3300 κατοίκων, άρχισε για πρώτη φορά να λειτουργεί Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αυτό ήταν το ιδιωτικό Γυμνάσιο Πολυκάστρου του κ. Ντίνου Ζαφείρη, αδελφού του τότε διευθυντή του τελωνείου Ευζώνων.

Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα ξεκινούν από την έδρα τους, τη Θεσσαλονίκη και κάνουν ένα οδοιπορικό στον γειτονικό ακριτικό νόμο, το Κιλκίς.

Εξερευνούν την πόλη του Κιλκίς με τον γραφικό λόφο και το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, πηγαίνουν στη λίμνη Δοϊράνη, στο επιβλητικό μνημείο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και στα γύρω χωριά, όπως οι Μουριές με τον χαρακτηριστικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών, έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στα αποθέματα αίματος σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας.

Η Περιφερειακή Παράταξη ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, κατέθεσε σήμερα 15/4/2021 (με αριθμό πρωτοκόλλου 221108/287 ), επερώτηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Η αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου μεταξιού "ΧΡΥΣΑΛΙΣ" στη Γουμένισσα Κιλκίς ως Μουσείου Βιομηχανικής Κληρονομιάς και η απόδοσή του στην τοπική κοινωνία για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνιστά μια ουσιαστική συμβολή της, στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης και της ουσιαστικής αξιοποίησης της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής μας παρακαταθήκης».