Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 7:46:34 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 23:03

Έναρξη χρονιάς από τους Προσκόπους

Συντάκτης:
proskopoi-kilkisΜε τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησαν την λειτουργία του 1ου Συστήματος οι Πρόσκοποι την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Με τις ευλογίες του αρχιμανδρίτη π. Απόστολου, λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι (ενήλικα στελέχη) παρουσία πολλών γονέων συγκεντρώθηκαν στο 1ο Σύστημα, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αναβάσεις των λυκόπουλων στην Ομάδα Προσκόπων και των προσκόπων στην Κοινότητα Ανιχνευτών.
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 22:54

Μεγάλη Γιορτή Πολυάνειου

Συντάκτης:
To Πολυάνειο ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς οργανώνει τη «ΜΕΓΑΛΗ  ΓΙΟΡΤΗ» με τις μουσικές του κόσμου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00μ.μ.στο προαύλιο χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης (Αναψυκτήριο «ΚΗΠΟΣ») με σκοπό να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί το καλοκαίρι και να υποδεχτούμε  την νέα σχολική χρονιά με πνεύμα δημιουργικό, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας σε όλους τους συμπολίτες μας.
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 22:43

Μοναδικές στιγμές πολιτισμού στα «Μουριώτικα»

Συντάκτης:
mouriotikaΣ’ έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς του νομού έχουν εξελιχθεί τα ΜΟΥΡΙΩΤΙΚΑ, που χρόνια τώρα οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σ. Μουριών, «Το Μπέλλες», προσδίδοντας αίγλη στην τοπική πανήγυρη του Τιμίου Σταυρού και ζωντάνια σε όλο το Λεκανοπέδιο των Μουριών.
polikastrinaΟι νότες από τα χάλκινα της Γουμένισσας γέμισαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής την πλατεία του Πολυκάστρου, με το κλείσιμο των εκδηλώσεων που οργάνωσε η αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Παιονίας.
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 23:21

Οι «Αργοναύτες» Κιλκίς στη Σικελία

Συντάκτης:
argonautes-sikeliaΣτις 24-30 Αυγούστου η αποστολή του μεγάλου χορευτικού της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» βρέθηκε στο Lascari της Σικελίας για να πάρει μέρος σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Συμμετέχοντα χώρα ήταν η Ρωσία καθώς και ιταλικά συγκροτήματα από την περιοχή της Σικελίας.
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 23:20

Το Λύκειο στην Εμποροπανήγυρη

Συντάκτης:
lykeio-ellinidon-kilkisΓια ακόμη μία χρονιά το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συνεργάστηκε με τους τοπικούς φορείς της πόλης συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της εμποροπανήγυρης του Δήμου και συγκεκριμένα τις ημέρες Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.
Στις 2 Οκτωβρίου και ημέρα Σάββατο ξεκινούν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών για τα τμήματα του συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου:
Αρχαρίων Νηπιακό χορευτικό τμήμα Σάββατο 3:15-4:00μ.μ. Νηπιακό χορευτικό τμήμα Σάββατο 4:00-5:00μ.μ. Παιδικό χορευτικό τμήμα Σάββατο 5:00-6:00μ.μ. Χορευτικό τμήμα ενηλίκων Σάββατο 6:00-7:00μ.μ. Χορευτικό τμήμα Αρχαρίων Ενηλίκων Σάββατο 7:00-8:00μ.μ. Χοροδιδάσκαλοι: Παύλος Λητούδης & Νίκος Μηνοβγίδης.
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 23:19

Μελάφτσα - Ηλιόλουστο Μνήμη Ηρώων

Συντάκτης:
Γυρίσαμε τον χρόνο πίσω ταξιδέψαμε στο χθες, στους ανθρώπους που προκαλούν τις μνήμες και ανατάσσουν τις νοσταλγίες. Άνθρωποι που χάθηκαν άλλα έμειναν ριζωμένοι βαθιά πολύ βαθιά στις ψυχές μας. Το 2ώρο ταξίδι του χθες μας έφερε κοντά στους προγόνους μας, στους παππούδες μας, τους αγκαλιάσαμε όλοι μαζί με αγάπη και σεβασμό.
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 23:18

Μνήμη Γενοκτονίας Ποντίων στη Φιλυριά

Συντάκτης:
Στην πλατεία της Φιλυριάς, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, και συγκεκριμένα στο Μνημείο σφαγιασθέντων των χωριών του Πόντου, τόποι καταγωγής των Ποντίων Φιλυριάς και Γερακώνας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς σε συνεργασία με τους χωριανούς-συγγενείς των θυμάτων.
girokomeio-kilkis-emporopanigyriΣτα πλαίσια των ψυχαγωγικών προγραμμάτων για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών  του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των ηλικιωμένων του ιδρύματός μας στην εμποροπανήγυρη του Κιλκίς.