Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 8:58:33 μμ

Πολιτιστικά

texniΉταν τυχεροί όσοι παρακολούθησαν το βράδυ της Πέμπτης της 2-6-11, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς , την παράσταση των τμημάτων της Τέχνης , μπαλέτου σύγχρονου χορού και latin.
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 17:18

Πλούσιες δράσεις Προσκόπων Κιλκίς

Συντάκτης:
proskopoiΜε θετική διάθεση, κέφι και φαντασία οι Πρόσκοποι του Κιλκίς δεν άφησαν αναξιοποίητες τις δύο εβδομάδες πριν και μετά το Πάσχα, όπου πραγματοποίησαν πλούσιες δράσεις με εξορμήσεις στο νομό Κιλκίς ενώ οι Κοινότητες Ανιχνευτών (έφηβοι) συμμετείχαν στην Πανελλήνια δράση Πολιτισμού που έλαβε χώρα στον Πειραιά.
syllogos-syntaksiouxonΣάββατο 28 Μαΐου στις 7:30 το πρωί ξεκίνησε απ' την πλατεία "Ειρήνης" Κιλκίς η ωραία παρέα του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς με προορισμό τα πανέμορφα Γιάννενα.
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 17:18

Δημιουργική πορεία Πολιτιστικού Πολυπέτρου

Συντάκτης:
politistikos-polypetrouΈνα δημιουργικό και ουσιώδες πολιτιστικό πακέτο έχει έτοιμο να παρουσιάσει στους κατοίκους του Πολυπέτρου το νέο Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου στη διετία της θητείας του (2011 – 2012).
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 19:41

Ταξίδι στην ιστορία και στην παράδοση του Πόντου

Συντάκτης:
parxariaΣε ένα όμορφο ταξίδι στην ποντιακή παράδοση και ιστορία, συμμετείχαν οι εκατοντάδες επισκέπτες των «Παρχαριών 2011» που έλαβαν χώρα στις κατασκηνώσεις της Φύσκας το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το μεγαλείο της φύσης, αλλά και να ξαναθυμηθούν την πρωταρχική θέση που κατείχε η τελευταία στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων του Πόντου.
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 19:39

Αδελφοποίηση δήμων Παιονίας και Φούλατζικ

Συντάκτης:
polykastro-foulatzikΟ Δήμαρχος Παιονίας, κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, συμμετείχε στην τετραήμερη προσκυνηματική επίσκεψη που πραγματοποίησε η Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού στην Κωνσταντινούπολη και στο Φούλατζικ της Βιθυνίας (τόπος καταγωγής της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ευρωπού). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Δήμαρχος είχε τη μεγάλη τιμή να επισκεφτεί και να συνομιλήσει με τον  Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο από τον οποίο δέχτηκε ευχές και ευλογίες για το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει.
kapiΣτα πλαίσια των ψυχαγωγικών προγραμμάτων για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερήσια καλοκαιρινή εκδρομή των περιθαλπομένων του, εκτός νομού, την Τετάρτη 25/5/2011.
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 18:54

Δικαίωμα στη ζωή έχουν όλοι οι οργανισμοί

Συντάκτης:
kpeΤην Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχε στην περιβαλλοντική εκδήλωση «Δικαίωμα στη Φύση, στη Ζωή, στο παιχνίδι» η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρική πλατεία των Γιαννιτσών με τη συμμετοχή όλων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος του Κ.Π.Ε. Κιλκίς ήταν μέσα από τη δημιουργία ενός παιχνιδιού με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν να προβληματιστούν για τα απειλούμενα από εξαφάνιση ζώα και να επικοινωνήσουν τον προβληματισμό τους σε πολίτες της τοπικής κοινωνίας.
melina-aslanidouΣτο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 98η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς και της απελευθέρωσης της πόλης θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς οι ακόλουθες εκδηλώσεις, την Τρίτη 21η Ιουνίου 2011:
episkepsi-poliΗ Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού πραγματοποίησε,  τετραήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και στο Φούλατζικ της Βιθυνίας (τόπος καταγωγής της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ευρωπού) από τις 2 έως και 5 Ιουνίου. Η  επίσκεψη στέφτηκε  με  απόλυτη  επιτυχία, κατά  κοινή  ομολογία,  καθόσον κατά  της διάρκεια  της: