Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 5:03:08 πμ

Πολιτιστικά

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 14:19

Παρουσίαση τμημάτων ΟΠΟΝΓΑ

Συντάκτης:
opongaΤα ευμενή σχόλια και το αβίαστο χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η δουλειά μικρών και μεγάλων μαθητών των Καλλιτεχνικών Τμημάτων του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς τις προηγούμενες ημέρες.
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 15:17

Υπέροχη Γιορτή Κερασιού

Συντάκτης:
filiriaΤο Σάββατο 28 Μαΐου 2011 διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή Κερασιού στη Φιλυριά. Η Εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών.
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 15:16

Δράση Πολιτιστικού Ρυζίων

Συντάκτης:
riziaΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων νομού Κιλκίς, προσπαθώντας να συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή του χωριού πραγματοποίησε και συμμετείχε σε μία σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων το τελευταίο δίμηνο με κυριότερες τις παρακάτω:
elytisΗ φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη σε μια μεγάλη ποιητική φυσιογνωμία του τόπου μας, που γεννήθηκε πριν 100 χρόνια, στον Οδυσσέα  Ελύτη.
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 22:05

Η Πόλις Εάλω

Συντάκτης:
ealoΤό Σάββατο 28 Μαΐου 2011 οἱ σημαῖες κυμάτιζαν μεσίστιες στό Ἱερό Κοινόβιο εἰς ἔνδειξιν πένθους γιά τήν ἀποφράδα ἐκείνη ἡμέρα (29η Μαΐου τοῦ 1453), ἡμέρα πού ἔπεσε στά χέρια τῶν Ἀγαρηνῶν ἡ Βασιλίδα τῶν πόλεων. Πλῆθος προσκυνητῶν ἀνῆλθαν στό Ἱερό Κοινόβιο, ὅπου μετά τή θεία Λειτουργία, τελέστηκε ἱερό Μνημόσυνο γιά ὅλους αὐτούς πού θυσίασαν τή ζωή τους στίς ἀλησμόνητες Πατρίδες.
genoktonia-ag-markosΜικρή αποδείχθηκε η ανακαινισμένη ‘μεγάλη’ αίθουσα του πάλαι ποτέ λαμπρού δημοτικού σχολείου του γραφικού οικισμού του Αγίου Μάρκου Κρουσίων, κατά την εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος << ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ >>, την Κυριακή 22 Μαΐου 2011. Οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και από τα γύρω χωριά, (Άγιος Αντώνιος, Μελισσουργιό και το Κιλκίς) παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον ομιλητή Τάσο Αμανατίδη, να αναπτύσσει πειστικά με τον γνωστό του τρόπο τα επιχειρήματα περί γενοκτονίας των Ποντίων.
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 22:03

Κοινωνικές εκδηλώσεις από τα ΚΑΠΗ Κιλκίς

Συντάκτης:
kapi-kilkisΜια εμφάνιση γεμάτη δυναμισμό, κέφι και ζωντάνια πραγματοποίησε η χορωδία και το χορευτικό του Α’ & Β’ ΚΑΠΗ του Δ. Κιλκίς, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011, σε Φεστιβάλ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων Κιλκίς. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης και του ΚΑΠΗ, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε τις συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης του θεσμού, ενώ, παράλληλα, αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της τρίτης ηλικίας στα πολιτιστικά δρώμενα. Επιπλέον, συνεχάρη τα μέλη της χορωδίας και του χορευτικού για τις προσπάθειες και τη συνεισφορά τους και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους.
kilkisiotes-athinasΜε την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Χειμωνίδη ο Σύλλογος των Κιλκισιωτών της Αθήνας διοργάνωσε μια σεμνή τελετή τιμώντας την μνήμη του Β. Χειμωνίδη. Σεμνός ήταν σε όλη του ζωή, τέτοια εκδήλωση του έπρεπε.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του συλλόγου, στην αίθουσα διαλέξεων και παραστάσεων που φέρνει το όνομα του, στην αίθουσα «Βασίλης Χειμωνίδης».
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 21:25

Κρουστο… φωτό

Συντάκτης:
kroustofotoΠαρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης του Τμήματος Φωτογραφίας του Εικαστικού εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς το βράδυ της Τετάρτης 25ης Μαΐου 2011, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.
texni-thrakiki-estiaΕπιβεβαίωσε την αγαθή φήμη που τη συνοδεύει και γοήτευσε και ενθουσίασε το πολυπληθές ακροατήριο που είχε την τύχη να τη δει και να την ακούσει τη Δευτέρα 23 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Για τη σπουδαία δασκάλα Χαρά Νικοπούλου ο λόγος. Μιλώντας από καρδίας, μεταφέροντας τα βήματά της, πολλές φορές και οδυνηρά, η Χαρά, όπως όλοι την αποκαλούν, περιέγραψε τα δύσκολα μα γόνιμα χρόνια που έζησε και δίδαξε στο μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο του Μεγάλου Δερείου.