Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 2:20:58 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Στις παραλλαγές που έχει το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων, το οποίο για τη μορφή που παρουσιάζεται στα οκτώ ποντιακά χωριά της Κοζάνης έχει ενταχθεί στον κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, αναφέρθηκε ο Κώστας Αλεξανδρίδης στο διαδικτυακό σεμινάριο της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 18:25

Τα καλαντόφωτα στον Πόντο

Συντάκτης:

Του Νίκου Σιάνα.

Έτσι ονόμαζαν στον Πόντο το Δωδεκαήμερο από τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά έως και τα Φώτα. Τα καλά ημέρας όπως τις έλεγαν. Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών τελούνταν ορισμένα χαρακτηριστικά θρησκευτικά και κοινωνικά έθιμα.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 21:25

Βιβλιοπαρουσίαση: “Ο Τεμπέλης Τάρανδος"

Συντάκτης:

Κάθε χρόνο, το Δεκέμβριο, ο Αϊ-Βασίλης, τα ξωτικά και τα ζωάκια ενός μικρού χωριού του Βόρειου Πόλου στρώνονται για τα καλά στη δουλειά:

κατασκευάζουν και πακετάρουν παιχνίδια για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 20:27

Κιλκίς-Παιονία, 2021 ευχές για Καλή Χρονιά!

Συντάκτης:

Κιλκίς-Παιονία, 2021 ευχές για Καλή Χρονιά!

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 13:10

Δημήτριος: Από καρδιάς σε όλους για τη νέα χρονιά

Συντάκτης:

Με την εθελοταπείνωση της άκρας φιλανθρωπίας Του, συμμέτοχος στον πόνο και την απόγνωσή μας για τα μεταλλαγμένα αδιέξοδα του αυτάρεσκου βίου μας, ο ενανθρωπισμένος Θεός μας Ιησούς Χριστός γεμίζει τις ψυχές μας με τη βεβαιότητα της τρισσοφαούς χάριτός Του αποκρινόμενος στο λατρευτικό μας εορτασμό των αγίων ημερών.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο γενικότερα έχασε έναν άξιο και ευσυνείδητο υπάλληλο. Μόλις 52 ετών την Τετάρτη 23-12-2020 έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο υπάλληλος της ΠΕ Κιλκίς Μιχάλης Γκουντενούδης.

Πρόγραμμα Ακολουθιών Ενοριών και Ιερών Μονών της πόλης του Κιλκίς για την Πρωτοχρονιά - 1 Ιανουαρίου 2021.

Την έμπρακτη και αδιάλειπτη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς στους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, επανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Βεργίδης στην πρόεδρο του Κέντρου Μιχαηλία Καραμισάκη, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, στην έδρα της ΠΕ Κιλκίς.

Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργανώθηκε και φέτος εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα.

Τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Μιχάλη Γκουντενούδη εκφράζουν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι ΠΕ Κιλκίς.