Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 5:00:23 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 18:53

Ποδηλατάδα στη Δοϊράνη

Συντάκτης:
podilatadaΜε εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Γιατί το ποδήλατο εκτός από Βόλτα είναι και Ταξίδι», που οργάνωσε η διεύθυνση  Πολιτισμού-Τουρισμού – Αθλητισμού της Ν.Α Κιλκίς, την περασμένη Κυριακή 13.06.2010. Ποδηλατικές ομάδες από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, ένωσαν τα… ποδήλατά τους σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην περιοχή Μουριών-Δοϊράνης. Η ομάδα των 150 ποδηλατών ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με τρένο που ναύλωσε ειδικά γι αυτό το σκοπό η Νομαρχία Κιλκίς. Το τρένο έκανε μια ενδιάμεση στάση στο Σ.Σ Κιλκίς όπου ανέβηκαν και κάποιοι ποδηλάτες από την περιοχή του Κιλκίς.
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 18:48

Δράση “Αγ. Τρύφωνα”

Συντάκτης:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας συμμετείχε σε μια σειρά εκδηλώσεων αναδεικνύοντας την παράδοση, τα ήθη-έθιμα και τον πολιτισμό. Στις 16.5.2010 συμμετείχε με τα δύο παιδικά του τμήματα στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Καλαμπάκι Δράμας μαζί με άλλους 22 συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα, όπου και απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου τόσο για τις χορευτικές φιγούρες όσο και για την άριστη εμφάνιση των παραδοσιακών φορεσιών.
lykeioΕντυπωσιακή ήταν η παρουσία του τμήματος των παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στην πόλη της Βέροιας, το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2010. Το Λ.Ε.Κ. συμμετείχε στο Αντάμωμα των Λυκείων των Ελληνίδων που διοργανώθηκε, στην πόλη της Βέροιας, με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας.
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 21:04

Σχολική γιορτή στη Ν. Σάντα

Συντάκτης:
santaΜε μία όμορφη και πολυθεματική γιορτή, που περιείχε λόγο, χορό, μουσική και τραγούδι, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ν. Σάντας του Δήμου Γαλλικού αποχαιρέτισαν την σχολική χρονιά 2009 – 2010, την Δευτέρα 14 Ιουνίου. Η εκδήλωση και είχε τίτλο «Σεργιάνι στην Ελλάδα». Με μεταφορικό μέσο το χορό και με συντροφιά την αφήγηση και τη μουσική το παρευρισκόμενο πλήθος άκουσε από τους μαθητές για τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας και είδε την παράδοσή της μέσα από τους χορούς.
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:25

Καλοκαιρινή γιορτή 12ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς

Συντάκτης:
12o_nipiagogeioΤην Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 12ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς η καλοκαιρινή γιορτή του κλασικού τμήματος. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου διαπραγματεύτηκαν  6 μύθους του Αισώπου, περνώντας  μηνύματα  και διδάγματα φιλίας, αλληλοσεβασμού, διαπροσωπικών σχέσεων, εκτίμησης και πάνω από όλα τη δύναμη της αλήθειας. Ήταν μια συλλογική δουλειά και σ’ αυτή την προσπάθεια το Νηπαιγωγείο είχε αρωγούς,  τον Διευθυντή  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, κ. Ραμπίδη, για τον δανεισμό της μικροφωνικής εγκατάστασης , καθώς και τον κ. Δούνα ,εκπαιδευτικό-γονέα, για την εγκατάσταση των μικροφώνων.
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:23

Μαθήματα εικαστικών στο Σύλλογο Ρυζίων

Συντάκτης:
riziaΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα εικαστικών που πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε στα πλαίσια «Της Διά Βίου Εκπαίδευσης» και το παρακολούθησαν άνδρες και γυναίκες, με εκπαιδεύτρια την κα Ελένη Ζαμανοπούλου, η οποία με τον ενθουσιασμό της και τη μεταδοτικότητά της  προκάλεσε το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:21

Εμφάνιση ΚΑΠΗ Κιλκίς

Συντάκτης:
Μια εμφάνιση γεμάτη κέφι και ζωντάνια πραγματοποίησε η χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα των δύο ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς, το Σάββατο 29 Μαΐου, σε φεστιβάλ που διοργανώθηκε μ’ αφορμή τον εορτασμό των «Ελευθερίων Κιλκίς». Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Τερζίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε τις συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης του θεσμού του ΚΑΠΗ και στην καθοριστική συμβολή της τρίτης ηλικίας στα πολιτιστικά δρώμενα.
sxolika_programmataΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Ιουνίου 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το «Διήμερο Παρουσίασης Σχολικών Προγραμμάτων Καινο-τόμων Δράσεων σχολικού έτους 2009-2010», που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Νομού Κιλκίς, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Π/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς και το Δήμο Κιλκίς. Στο πλαίσιο του Διημέρου λειτούργησε Έκθεση υλικού Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, που υλοποιήθηκαν από μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Νομού, κατά το σχολικό έτος 2009-2010. Οι μαθητές/τριες των Σχολείων της Π/θμιας Εκπ/σης είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν εργασίες και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που υλοποίησαν, ζω-γραφιές και κατασκευές που δημιούργησαν.
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 17:51

Η Φάρμα ΚΟΥΚΑΚΗ στα βραβεία του Γαστρονόμου

Συντάκτης:
Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η απονομή των ετήσιων Βραβείων Ποιότητας του Γαστρονόμου της «Καθημερινής» σε παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους ειδών διατροφής που με τα προϊόντα και το ήθος τους συμβάλλουν στη διαμόρφωση του διατροφικού πολιτισμού μας. Οι προσκεκλημένοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες και τραπεζίτες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη θολωτή οθόνη του Νέου Πλανητάριου του Ιδρύματος Ευγενίδου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, μικρά φιλμ με την επαγγελματική και προσωπική ιστορία των βραβευθέντων.
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 17:48

Υπέροχη συναυλία “Πέτρου Γλυκύ”

Συντάκτης:
petrou_glykyΉταν πραγματικά, φανταστικά υπέροχη η συναυλία που δόθηκε από το Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς "Πέτρος ο Γλυκύς" στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα ελευθέρια της πόλεως μας. Ο κατάμεστος Μητροπολιτικός Ναός, έζησε στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας από την εξιστόρηση των πολεμικών γεγονότων και την ίδρυση του Ηρώου, που με εξαιρετική γλαφυρότητα παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στυλιανός Κοτίδης. Η φανταστική εκτέλεση των ύμνων από την τριακονταπενταετή χορωδία του Συλλόγου, εγοήτευσε το φιλόχριστο ακροατήριο, του οποίου ο ενθουσιασμός ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι επτά γυναίκες που με τις γλυκύτατες φωνές τους σε συνδυασμό με τις ανδρικές φωνές προσέφεραν μία πανδαισία.