Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:00:51 μμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 17:03

Δραστηριότητες Ορειβατικού Κιλκίς

Συντάκτης:
Το σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιανουαρίου 2011 ο Σύλλογος προγραμματίζει διήμερη εκδρομή στο Μέτσοβο, με διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο μέσα στο  Μέτσοβο. Στη συγκεκριμένη εκδρομή προγραμματίζεται η κοπή της πίτας του Συλλόγου. Λόγω της επιθυμίας μας για την καλύτερη οργάνωση της, καθώς και της αυξημένης ζήτησης που παρατηρείται σε ανάλογες εκδρομές, παρακαλούμε να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας, καθώς είναι απαραίτητο να προβούμε στις ανάλογες κινήσεις (ξενοδοχείο – περιηγήσεις – ταβέρνα κτλ).
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 15:09

30 Χρόνια Όσιος Νικόδημος

Συντάκτης:
moni_nikodimouΈνα μικρών διαστάσεων φωτογραφικό λεύκωμα, το οποίο καλύπτει μια χρονική περίοδο τριάντα χρόνων (1981-2011) είναι ενσωματωμένο στο εγκόλπιο εορτολόγιο του ερχόμενου έτους 2011 που κυκλοφορήθηκε πρόσφατα από το Ιερό Κοινόβιο. Εκτός από το πλούσιο σε πληροφορίες θεματικό υλικό και με περισσότερες από 70 έγχρωμες φωτογραφίες (όπου κάθε μία από αυτές ισοδυναμεί με... χίλιες λέξεις), ο αναγνώστης του φετινού εορτολογίου μπορεί να ρίξει μια γρήγορη ματιά στο παρελθόν, στο πρώτοξεκίνημα του Ιερού Κοινοβίου και να ανατρέξει μια περίοδο τριάντα ετών, φθάνοντας μέχρι της μέρες μας.
nireas«Βιωματικό Παιχνίδι Έκφρασης Ενηλίκων από το Κ. Π. της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ" με θέμα «Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας».
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 16:02

Μουχαμπέτι για τους χορευτές

Συντάκτης:
pontioi_aksioupolisΤο Δ.Σ του συλλόγου Ποντίων Αξιούπολης αφιέρωσε το μεσημέρι της Κυριακής στις 31/10/10 στα παιδιά και χορευτές του συλλόγου. Στα παιδιά που στηρίζουν το σύλλογο, που η παράδοση και η ιστορία του Πόντου είναι μέσα τους. Έτσι λοιπόν το μεσημέρι της Κυριακής αντί την καθιερωμένη πρόβα χορού διοργανώθηκε ένα μουχαμπέτι προς τιμή των παιδιών, θέλοντας με αυτό τον τρόπο το Δ.Σ. του συλλόγου να ευχαριστήσει τα παιδιά για όλο αυτό τον αγώνα που κάνουν για να κρατήσουν το ποντιακό στοιχείο ζωντανό στον τόπο μας.
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 15:49

Ο χορός του Κ.Κ.Σ. και του Συλλόγου Καρκινοπαθών

Συντάκτης:
Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Ατόμων με αναπηρία  και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς  «Ο Άγιος Ευγένιος» ,συνδιοργάνωσαν τον ετήσιο χορό στα πλαίσια των εκδηλώσεων τους στο Κέντρο διασκέδασης ¨Το Κτήμα των Ευχών».Η Πρόεδρος του Κ.Κ.Σ και το Δ.Σ του Σ.Κ.Ν.Κ ευχαριστούν από καρδιάς όσους παραβρέθηκαν κοντά μας.
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 15:45

Γιόρτασε η Γρίβα

Συντάκτης:
grivaΜε έναν ξεχωριστό τρόπο γιόρτασαν η Γρίβα και οι κάτοικοι της,  για 15χρονιά,  την εκδήλωση Κάστανου-τυριού-κρασιού. Προσφέροντας δωρεάν ψητά και βραστά κάστανα αλλά και τυρί με κρασί, οι κάτοικοι της Γρίβας κατάφεραν για μια ακόμη χρονιά να πλημμυρίσουν το χωριό με επισκέπτες. Ήθελες κάμποση ώρα, λόγω της κοσμοπλημμύρας, για να φθάσεις στην κεντρική πλατεία του, για να απολαύσεις αυτό το μοναδικό θέαμα, όπου μπορούσες και να αγοράσεις από τους παραγωγούς φρέσκα κάστανα τυριά και κρασιά.
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 14:11

Άξια εκπροσώπηση

Συντάκτης:
Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου, τμήμα ενηλίκων, αντιπροσώπευσε επάξια το Δήμο Πολυκάστρου στο Νομό Κοζάνης και συγκεκριμένα στα Αγιάσματα Τσοτυλίου Κοζάνης, στην τοπική γιορτή του κρασιού, την Κυριακή 3  Οκτωβρίου. Το χορευτικό τμήμα συνόδεψε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πολυκάστρου Αγγελος Αναστασιάδης.
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 09:54

Γιόρτασαν στις Μάνδρες

Συντάκτης:
mandresΜε κέφι, ζωντανή μουσική και χορό μέχρι πρωίας έγινε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στο μουσικό κέντρο «Πλατάνια» ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδρών και του Αθλητικού Συλλόγου «Μανδραϊκός» στα πλαίσια των πανηγυρικών εκδηλώσεων για την εορτή του «Αγίου Δημητρίου» προστάτη των Μανδρών.
pontioiΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, 180 ποντιακά σωματεία απ' όλη την Ελλάδα παρευρέθηκαν στο 16ο συνέδριο Εθνικής Αυτογνωσίας, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ) στις Σέρρες.
pontiakoΣτην αίθουσα του συλλόγου γυναικών Ν. Σάντας, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Κοινωνιολόγου-πολιτικού επιστήμονα -συγγραφέα  Μιχάλη Χαραλαμπίδη με θέμα «Το Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό Ζήτημα - Η Διεθνοποίηση του Ποντιακού». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης που εγκαινίασε ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και άλλα θέματα.